foto: president.lv
Kersti Kaljulaida Latvijas prezidentu ciemos sagaida sarkanbaltsarkanā tērpā
2019. gada 10. aprīlis, 16:25

Kersti Kaljulaida Latvijas prezidentu ciemos sagaida sarkanbaltsarkanā tērpā

Jauns.lv

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida trešdien valsts vizītē Tallinā, Kadriorgas pilī, sagaidot mūsu valsts prezidentu Raimondu Vējoni, bija tērpusies elegantā kleitā Latvijas karoga krāsās. Kleitai pieskaņotas bija arī virsdrēbes - tumši sarkans mētelis un balta šalle.

foto: president.lv
Trešdien Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida Latvijas prezidentu sagaidīja, tērpusies sarkanbaltsarkanā kleitā.

Kaljulaidas apģērba izvēli pamanījuši un atzinīgi novērtējuši arī Latvijas politiķi, piemēram, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs „Facebook” šai sakarā ierakstījis: „Kersti Kaljulaida sagaida Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, īpaši jauks žests - prezidentes tērps Latvijas karoga krāsās”.

foto: president.lv
Kleitai pieskaņotas bija arī Igaunijas prezidentes virsdrēbes - tumši sarkans mētelis un kurpes, kā arī balta šalle.

Šī nav pirmā reize, kad Igaunijas prezidente izrāda īpašu cieņu ārvalsts līderim, savu garderobi izvēloties šīs valsts nacionālajās krāsās. Tā mēneša sākumā tiekoties ar Beļģijas karali Filipu viņas kleita bija dzeltenmelna (Beļģijas karoga krāsas ir melns, dzeltens, sarkans).

foto: Vida Press

Tāpat Igaunijas prezidente ir iecienījusi arī Igaunijas karoga zilo krāsu. Šīs krāsas kleitā viņa tērpjas ne tikai valsts nacionālajos svētkos, bet arī reprezentējot Igauniju starptautiskajā arēnā, piemēram, uzstājoties no ANO tribīnes.

foto: Vida Press

Igaunijas pirmās personas tērpi vienmēr izcēlušies ar eleganci, bet ne ar pārmērīgu krāšņumu. Tas drīzāk ir Skandināvijas smalkais atturīgums. Prezidentes tērpi vienmēr smalki izskatās, jo arī viņas figūra ir izcilā formā. Kā nekā Kersti Kaljulaida pērn pievarēja prestižo Ņujorkas maratonu.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un viņas tērpi

gallery icon

Raimonds Vējonis Tallinā tiekas ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu

gallery icon