Ikvienam cilvēkam ir savs sargeņģelis. Jaunums: eņģeļu terapija
Cita pasaule
2016. gada 17. janvāris, 08:36

Ikvienam cilvēkam ir savs sargeņģelis. Jaunums: eņģeļu terapija

Jauns.lv

Ziemassvētkos ļoti bieži redzam eņģeļus: uz dāvanu iesaiņojamā papīra, kartītēm, eglītes rotājumos, svečturos un citos svētku aksesuāros. Kas tās par brīnumainām būtnēm, un vai tās tiešām pastāv, un vai iespējams ar tām kontaktēties?

Nevajag būt pat rūdītam skeptiķim – jebkurš tā sauktais veselīgi domājošs cilvēks gatavs apšaubīt eņģeļu eksistenci. Arī eņģeļu terapeiti nebija izņēmums un neticēja šīm būtnēm, līdz kāda brīnumaina zīme vai notikums viņiem lika palūkoties uz tām citām acīm. Līdz ar to attīstījies alternatīvās terapijas jauns virziens, kas gūst aizvien lielāku atsaucību mūsdienu sabiedrībā. Eņģeļu terapijas praktiķi aicina ikvienu apzināties šos neredzamos brīnumdarus un ielūgt tos savā ikdienas dzīvē. Var teikt, ka 21. gadsimts piedzīvojis eņģeļu renesansi.

Eņģeļu terapijas guru

Amerikāņu psiholoģijas doktores Dorīnas Virtjū dzīve nozīmīgi mainījās, kad eņģeļi brīnumainā kārtā viņu brīdināja. Pēc šā atgadījuma Virtjū sāka lūgt eņģeļiem padomus. Viņi atbildēja uz šiem lūgumiem – ļoti skaidri un ar mīlestību. Tas būtiski ietekmēja arī psihoterapeites darbu. “Es sāku palīdzēt savu konsultāciju klientiem sadzirdēt viņu eņģeļus,” Virtjū rakstīja. “Ļoti ātri atklāju, ka eņģeļu dziedēšanas spējas pārspēj jebkuru cilvēku izgudrotās terapijas veidu, ko jebkad biju redzējusi. Eņģeļiem ir brīnišķīgas Dieva dotas dāvanas, ko viņi ir mums gatavi sniegt.”

Kopš 1995. gada Dorīna Virtjū, būdama gaišredzīgā, kas dziedē ar eņģeļu palīdzību, vada kursus visā pasaulē un ir publicējusi grāmatas par sadarbību ar eņģeļiem, kas tulkotas daudzās valodās, tostarp latviski. Viņa tiek dēvēta par “eņģeļu dāmu” un ir izpelnījusies vadošās ekspertes godu šajā jomā.

Savās grāmatās Virtjū apraksta, kā sadzirdēt un saņemt ziņas no saviem eņģeļiem, kā izmantot to sniegto mierinājumu un palīdzību, lai tiktu galā gan ar negatīvām emocijām – depresiju, apjukumu, dusmām, apnicību, gan ar karjeras, attiecību, bērnu audzināšanas un tamlīdzīgām problēmām. Savas darbības laikā Virtjū apkopojusi lielu skaitu brīnumainu izdziedēšanās gadījumu, kas notikuši, pateicoties cilvēku sadarbībai ar eņģeļiem. Viņas grāmatās ir daudz interesantu stāstu, kas attiecas ne vien uz ķermeņa un gara atlabšanu, bet arī uz mājas mīluļiem un pat uzlabojumu finanšu un citās materiālās jomās.

Pirms gadiem desmit Virtjū diezgan mistiskā kārtā nokļuva uz Santorini salas, lai baudītu atpūtu. Viņas viesnīcas saimnieks Janis Renieris izstāstīja, cik brīnumaini izārstējies viņa 19 gadus vecais dēls Manolis, kurš 2002. gada 9. jūnijā smagi cieta zemūdens niršanas laikā. Nejauši izšāvās viņa harpūna un trāpīja viņam tieši galvā. Kā bijušais jūrasbraucējs Janis vienmēr lūdzis jūrnieku un bērnu aizbildni Svēto Nikolaju palīdzēt, kā arī aizsargāt viņa bērnus. Kad viņš slimnīcā jautāja dēlam, kā viņam izdevies izpeldēt no dziļuma, viņš atbildēja: “Es peldēju uz gaismu, un svētais Nikolajs visu laiku bija ar mani.” Ārstu prognoze bija – Manolis paliks akls un paralizēts uz visu mūžu, bet tēvs nezaudēja ticību un redzēja vīziju, ka dēls būs vesels. Pēc gada puisis bija pilnībā izveseļojies, un šis brīnums pārsteidza visus vietējos iedzīvotājus, tostarp viņa neticīgos, skeptiskos klasesbiedrus.

Taču Virtjū visvairāk šajā Grieķijas salā pārsteidza kas cits – tikšanās ar eņģeļu grupu, kas sevi nosaukuši par “Atlantīdas eņģeļiem”. Pēc vienas teorijas, Santorini sala ir viss, kas palicis no nogrimušās teiksmainās Atlantīdas. Tikai tās eņģeļi saglabājuši zudušās senās civilizācijas dziedēšanas noslēpumus, kuros dalījušies arī ar amerikāņu gaišreģi. Virtjū grāmatā “Eņģeļu medicīna” atklātas Atlantīdas ārstēšanas metodes, eņģeļu medicīnas un enerģijas dziedēšanas zinātniskie pētījumi un spilgtākie gadījumi, kā arī aprakstīta mīlestības, lūgšanu un saules gaismas nozīme.

“Eņģeļu terapija ir nekonfesionāla garīga dziedēšanas metode, kas ietver darbu ar cilvēka sargeņģeļiem un erceņģeļiem, lai dziedētu un harmonizētu jebkuru dzīves aspektu,” raksturo Virtjū. “Eņģeļu terapija arī palīdz skaidrāk uztvert Radītāja un eņģeļu dievišķo vadību.”

Ap mums ir trīs veidu eņģeļi

Reiz, iepērkoties lielveikalā, Dorīna Virtjū ievēroja pārdevējai pie džempera piespraustus trīs zelta eņģeļus. Kad viņa izteica komplimentu par šīm piespraudēm, pārdevēja pastāstīja, ka jau divreiz piedzīvojusi brīnumainu aizsardzību, kopš nēsā šo rotu. Vispirms viņas nozagtais maks atdots atpakaļ neskarts stundu pēc zādzības. Pēc tam plaukts, pilns ar smagiem apģērbiem, gāzies viņai virsū, bet brīnumainā kārtā pēkšņi mainījis virzienu un nav viņu skāris.

Patiesība ir tāda, apgalvo eņģeļu terapeiti, ka ikvienam cilvēkam ir savs sargeņģelis, vienalga, vai viņš to aicina vai ne, tic tam vai ne. Pat tiem, kas uzskata, ka nemaz nav pelnījuši sargeņģeli, tāds ir jau kopš dzimšanas. Sargeņģelis nepārtraukti paliek kopā ar cilvēku visu mūžu, līdz pat brīdim, kad viņa gars dodas atpakaļ uz debesīm. “Šim eņģelim ir beznosacījumu mīlestība pret tevi, un tā ir lielāka par visu citu uz šīs zemes,” skaidro Virtjū. “Tavs sargeņģelis rada pārliecību, ka esi drošībā un tev vienmēr ir padomdevējs.”

Nereti cilvēki jauc sargeņģeļus ar “gara pavadoņiem”. Pavadonis ir mīloša būtne, kas reiz dzīvojusi uz zemes cilvēka veidolā. Kad viņš aiziet, augšā viņš var saņemt īpašu apmācību, kā kļūt par gara pavadoni. Galvenais šajā apmācībā – pavadonis neiejaucas cilvēka brīvā izvēlē un nepieņem lēmumus viņa vietā. Tas tikai var dot vispārējus padomus, mierināt un reizēm arī brīdināt un aizsargāt.

Vairākums gara pavadoņu ir mirušie tuvinieki: vecvecāki, vecāki, brālis vai māsa, mīļš draugs u. tml. Pavadonis var būt fiziskajā dzīvē miris jau ilgi pirms cilvēka piedzimšanas. Tomēr viņš ir klāt dzimšanas brīdī un pēc tam paliek kopā ar cilvēku ik dienu, pat ja mēs sargājošo tuvinieku nekad neesam pazinuši fiziskā veidolā.

Pavadoņi darbojas sargeņģeļu kapacitātē un tādējādi sagādā mums daudz dāvanu dzīvē. Taču cilvēka dvēsele nekad nekļūst par eņģeli, jo tā ir cita hierarhija; eņģeļiem ir viņu ceļš, un cilvēkiem – savs. “Galvenā atšķirība – īstajiem sargeņģeļiem, kas nekad nav bijuši uz zemes kā mirstīgie, ir augstāka enerģijas vibrācija,” skaidro Virtjū, piebilstot, ka gaišredzīgie spēj saskatīt atšķirību starp šīm parādībām. Turklāt eņģeļu aura ir spoži balta, bet gara pavadoņiem – ne tik spoža, zilganbalta.

Bez sargeņģeļa ap mums ir arī citi eņģeļi – gaismas būtnes, kas radušās no Dieva domām par mīlestību un kas atbild uz mūsu saucieniem pēc padoma, palīdzības, aizsardzības un mierinājuma. Palīdzēt mums eņģeļiem sagādā lielu prieku, un, ja reizēm atcerēsimies pateikties viņiem par to, viņi būs laimīgi.

Sargeņģeļus un eņģeļus uzrauga erceņģeļi jeb virseņģeļi, kurus var saukt, kad vien nepieciešama spēcīga un tūlītēja palīdzība. Turklāt katram erceņģelim ir sava stiprā puse jeb specifiska joma, kurā tas var vislabāk palīdzēt.

Brīvās gribas likums

Saskaņā ar “Brīvās gribas likumu” eņģeļi un erceņģeļi nevar iejaukties mūsu dzīvē, ja vien mēs tos īpaši nelūdzam palīdzēt. Vienīgais izņēmums ir dzīvību apdraudošas situācijas, kad varam nomirt pirms nolemtā laika. Tas nozīmē, ka tikai no mums pašiem atkarīgs, vai eņģeļi palīdzēs. Ja neaizmirsīsim pastāvīgi viņus aicināt savā dzīvē, viņi būs klāt. Oficiāla ielūgšana vai rituāla piesaukšana nav vajadzīga, pietiek domās pasaukt: “Eņģeļi!” Viņi ieradīsies momentāni, ja vien lūgums pēc viņu palīdzības būs patiess.

Kā zināt, ka viesis no eņģeļu valstības ir klāt? To var sajust, redzēt, dzirdēt un piedzīvot dažādos veidos. Iespējams, radīsies silta pieskāriena sajūta pār seju, pleciem, rokām. Vai arī sajutīsiet apskāvienu vai spārnu vēzienu uz ādas. No eņģeļa apskāviena siltums izplūst pa visu krūškurvi, un sirdi piepilda dievišķa mīlestība. Eņģelim ienākot istabā, var mainīties tās temperatūra, var sajust gaisa sabiezēšanu, it kā tajā būtu ievēlies brīnišķīgs mākonis. Var uztvert kāda brīnumjauka aromāta dvesmu, ko nespēsiet atpazīt.

Eņģeļu redzamās “vizītkartes” ir baltas gaismas dzirkstele, kas nozib acu kaktiņā; spalva, kas mistiski uzrodas no nekurienes; reizēm arī pats gaismas eņģelis, ko var saskatīt tumšā istabā vai blakus kādam draugam. Dorīna Virtjū apgalvo, ka apmēram puse no viņas auditorijas visā pasaulē atzīst, ka redzējuši zibspuldzei līdzīgus uzliesmojumus vai gaismas dzirkstis. Turklāt ne vienmēr tās ir baltas – mēdz būt arī zilas, violetas, rozā, zaļas un citās krāsās. Visi tie ir garīgi veseli cilvēki, kas, noraizējušies par šo simptomu, arī pārbaudījušies pie acu ārsta, kas nav atradis nekādas novirzes no normas. Virtjū šo fenomenu sauc par eņģeļu gaismām. Tās rodas no berzes vai enerģijas, gaismas būtnei kustoties pāri istabai. Balto gaismu rada sargeņģeļi, kas vienmēr ir kopā ar mums, bet krāsainās dzirkstis – erceņģeļi, kam katram ir oreols savā krāsā.

Eņģeļus var arī sadzirdēt kā sirsnīgu čukstu ausī, kas lūdz veikt uzlabojumus savā dzīvē. Vai kā nepārprotamu kliedzienu, kas brīdina: “Uzmanies!” Reizēm eņģeļi sūta maigu melodiju, kas atskan galvā it kā pati no sevis.

Eņģeļa klātbūtne var izpausties arī pēkšņā idejā vai atskārsmē, kas būtiski maina dzīvi, tā ir ziņa no Dieva, ko eņģelis tikko nodevis. Un, ja reizēm pārņem nepārprotama sajūta, ka blakus ir eņģelis. ticiet – tā tas arī ir. Piemēram, pastaigas laikā rodas īpaši pacilāta brīvības un prieka sajūta, un gaišredzīgie apgalvo: tas tāpēc, ka blakus visu ceļu iet eņģeļi.

Kā sadzirdēt savu eņģeli?

“Tas ir ironiski, ka es, bijusī psihoterapeite, kas reiz strādājusi slēgtas psihiatriskās slimnīcas palātās, tagad mācu cilvēkiem, kā dzirdēt balsis!” atzīst Dorīna Virtjū. “Tomēr, kad klausāmies Dieva un eņģeļu balsīs, tā ir vissaprātīgākā skaņa, ko jebkad var dzirdēt. Tā var parādīt mums mīlestību ārēji šķietamā haosā un nodrošināt mūs ar loģiskiem risinājumiem, kad rodas kādi pārbaudījumi.”

Kādos veidos var sadzirdēt debesu balsis, un kā zināt, vai tās nav tikai tavā iztēlē? Eņģeļi runā ar mums, tikai atbildot uz mūsu jautājumiem, tāpēc pirmām kārtām nepieciešams sākt sarunu. Vai ir kāda dzīves joma, kurā alksti pēc padoma vai vadības? Palūdz to eņģeļiem, turpini to lūgt, un atbildi izdzirdēsi, iespējams, jau tajā pašā dienā.

Dažreiz tā tiks nosūtīta, piemēram, dziesmas veidā. Vienu un to pašu dziesmu atkārtoti dzirdēsi vai nu savā galvā, vai radio – atbilde var slēpties dziesmas vārdos. Vai arī šī dziesma kaut ko atgādinās, piemēram, kādu cilvēku, dodot ziņu, ka viņš par tevi domā. Citu reizi atbildi saklausīsi televīzijā vai radio, “nejauši” to ieslēdzot tieši vajadzīgajā momentā. Var gadīties, ka nepieciešamo ziņu tu izdzirdi, noklausoties kādu svešinieku sarunu.

Bieži vien mēs dzirdam arī kādu bezķermenisku balsi, ko piedēvējam savai intuīcijai, savam iekšējam es u. tml. Velti – parasti tā ir eņģeļa balss, kas, piemēram, no rīta sauc tevi vārdā; tā ir tikai apsveicināšanās, atgādinājums par to, ka tiec pieskatīts. Eņģeļiem visvieglāk nodot mums ziņu tieši pusnomoda stāvoklī, kad mostamies, jo tad prāts visvairāk atvērts garīgai komunikācijai. Šajā stāvoklī arī visvieglāk iegaumēt eņģeļu ziņu.

Šie mūsu labdari gatavi palīdzēt jebkurā brīdī un lietā, sākot ar brīdinājumu par riskantiem pasākumiem un beidzot ar palīdzību pazudušu mantu atrašanā. Ja pavaicājot viņiem kaut ko, nesaņem atbildi, var būt, ka kaut kas palaists garām nepamanīts. Vai arī cilvēks nemaz negrib sadzirdēt šo informāciju, ko debesis sūta, jo nenovērtē padomus, kas tika doti kādu laiku iepriekš. Tādējādi viņš sevi bloķē pret ziņas saņemšanu. Vajag turpināt vaicāt, kamēr saņem atbildi. Un vajag lūgt eņģeļus, lai palīdz viņus saklausīt, un tas galu galā notiks.

Bet kā atšķirt balsis, ko dzird galvā? Kas ir kas? Dorīna Virtjū dod šādas norādes: Dieva balss ir ļoti skaļa, mīloša un silta, ar labu humora izjūtu un mūsdienīgu valodu; erceņģeļi arī runā ļoti skaļi, bet oficiāli un tieši; eņģeļi reizēm izklausās kā no Šekspīra laikiem, ar ļoti arhaisku un formālu valodu; mūsu augstākais es runā mūsu pašu balsī, bet ego balss ir aizvainojoša, paranoiska, depresīva un laupa drosmi, un tā vienmēr sāk teikumus ar vārdu es, jo ir egocentriska.

Kurā ausī zvana?

Ikviens ir dzirdējis skaļu, spalgu zvanīšanu vienā ausī, kam nav nekāda medicīniska izskaidrojuma. Parasti pēc brītiņa šī uzmācīgā un reizēm pat sāpīgā zvanīšana pāriet pati no sevis. Eņģeļu terapeiti šo fenomenu piedēvē debesīm – tā ir informācija, kas kodēta elektriskajos impulsos. Debesis lejupielādē padomus, palīdzību un informāciju šajā frekvenču joslas platumā. Tumšie spēki nav spējīgi darboties tik paaugstinātā frekvencē.

Reizēm zvanīšanu ausīs pavada kniebiena vai vilkšanas sajūta auss ļipiņā – tā notiek, ja eņģeļi un pavadoņi vēlas pievērst īpašu uzmanību. Ja šīs sajūtas vai pati zvanīšana ir pārāk nepatīkama, der lūgt eņģeļiem to samazināt, un informācija tiks nodota pieklusinātā veidā.

Nav vajadzīgs apzināti saprast to informāciju, kas ir iekodēta zvanīšanas skaņā, pietiek tikai apstiprināt tās saņemšanu. Šī informācija tiks noglabāta zemapziņā, kur tā pozitīvi ietekmēs cilvēka darbību, nodrošinot viņa dievišķās misijas piepildījumu. Daudziem zvanīšana ausīs patiesībā ir vienīgais veids, kā viņi dzird eņģeļus, un viņi var nesaprast tos, kas apgalvo, ka klausās debesu balsis. Virtjū apgalvo, ka katrs var “pagriezt skaļāk un noregulēt skaidrāk” savu dzirdi, lai arī spētu sadzirdēt savus eņģeļus. “Es atklāju, ka ir līdzības starp fiziskajām maņām un garīgajām maņām,” viņa skaidro. “Tāpēc, palielinot savu fizisko dzirdes maņu, var palielināt spējas sadzirdēt un atpazīt Dieva un eņģeļu balsis.”

Daudziem bērniem vienīgais pieejamais aizsardzības mehānisms pret vecāku vai skolotāju nemitīgo piesiešanos un citām nepatīkamām runām ir vienkārši izslēgt viņu balsis. Problēma ir tā, ka tādējādi tiek izslēgtas visas citas balsis šajā frekvencē un vēlāk var būt sarežģīti sadzirdēt eņģeļus, ja tie, piemēram, runā tajā pašā tonī kā māte, kuras balss tika bloķēta jau bērnībā. Cilvēks var nesadzirdēt arī savu augstāko es, ja reiz ir izslēdzis pats savu balsi.

Par laimi, var no jauna atvērt savas fiziskās un garīgās ausis visu veidu frekvencēm. Vienkārši jāpieņem stingrs lēmums par to – tikpat stingrs lēmums kā tas, kas uzlika blokādi. Iespējams arī palielināt savu jutīgumu pret skaņām, tādējādi atvieglojot eņģeļu sadzirdēšanu. Šim nolūkam vajag ik dienu pievērst lielāku uzmanību apkārtējām skaņām: putnu dziedāšanai, bērnu smiekliem, garāmbraucošai mašīnai utt. Pat it kā nemanāmas skaņas – lappuses pāršķiršana grāmatā, piezīmes uzrakstīšana vai elpošana – palīdz trenēt dzirdes jutīgumu.

111, 222 vai 123?

Pēc Dorīnas Virtjū, viens no parastākajiem veidiem, kā eņģeļi ar mums sazinās, ir ciparu virknes, kas atkārtojas un mums tiek rādītas visādos veidos: auto, māju vai telefonu numuros, biļetēs vai čekos, veikalā izdotajā naudas atlikumā utt. Viņa šim fenomenam ir pat veltījusi grāmatu, kas kļuvusi par bestselleru. Autori vienmēr interesējusi numeroloģija, un viņa to arī gadiem ilgi pētījusi. “Eņģeļi man palīdzēja saprast katra cipara no 0 līdz 999 vibrāciju nozīmi un ciparu grupu kopējo nozīmi,” viņa atklāj.

Katra cipara vibrācijas tulkojums ir daudzmaz līdzīgs dažādu jomu speciālistu skaidrojumos, bet ciparu kopu nozīme ir slidenāks temats. Pēc viena uzskata, ja redz trīskāršu viena cipara kombināciju, tas nozīmē, ka šis skaitlis ir superuzlādēts. Piemēram, 5 vēsta par pārmaiņām, bet 555 – par milzīgām, kardinālām pārmaiņām visās dzīves jomās.

Ciparu virkne secībā pēc to kārtas – 123 vai 234 – var nozīmēt, ka jāsakombinē vēsts no visiem trim cipariem. Citi numerologi uzskata, ka šāda secība nes tikai vienu ziņu – dzīve jāuztver vienkāršāk, vieglāk.

Attiecībā uz ciparu rindām, kurās ciparu ir vairāk par trim un kur tie neseko pēc kārtas, tulkojums ir vēl sarežģītāks. Ir vairākas iespējas: vieni iesaka kā galveno ziņu uztvert vidējā/vidējo ciparu nozīmi; citi aicina saskaitīt visus kopā, novienkāršojot līdz vienam ciparam, kas tad arī būs eņģeļu informācijas nesējs.

Ciparu virknes, kas atkārtojas un ko cilvēks gribot negribot ievēro, iztulkot jācenšas viņam pašam, jo tā ir ziņa tieši šim cilvēkam – tāpat kā visas citas zīmes un vēstis no eņģeļiem. Piemēram, savas dzimšanas dienas ciparus tikai viņš pats ievēros, un ja tie bieži atkārtojas, tā būs vēsts, ka viņam jākoncentrējas uz savas dzīves īstā mērķa sasniegšanu – uz to, kāpēc viņš ir nācis šajā pasaulē un šajā laikā.

Eņģeļu skaitļu nozīme

0

– saistīta ar meditācijām un lūgšanām. Tā ir zīme, ka laiks attīstīt savu garīgo pusi, jo tieši tagad dievišķā vadība ir tev pieejama neierobežotā un nebeidzamā plūsmā. Atver savu prātu un meklē pavedienus.

1

– Izsaka vienotību, saistību ar domāšanu. Ziņa, ka tev par galveno prioritāti vajadzētu kļūt pozitīvai domāšanai. Koncentrējies uz to, ko vēlies, nevis uz to, kas nepatīk, no kā baidies. Tavas domas rada īstenību.

2

– tavas vēlmes un lūgšanas piepildīsies, kaut arī to vēl nesaskati un nesajūti. Saglabā ticību, drosmi un optimismu.

3 – ar tevi ir augstākie spēki, kas palīdz un vada tevi. Apzinies to mīlestību un klātbūtni, tici piepildījumam, kad pienāks īstais laiks.

4

– eņģeļi ir ar tevi! Ja vajadzīgs padoms, palīdzība, drošības sajūta un mīlestība, vienkārši lūdz tiem palīdzību – saņemsi to uzreiz.

5

– pārmaiņas ir klāt! Dzīve vai kaut kas tajā mainīsies uz labo pusi, ja aicināsi eņģeļus palīgā.

6

– simbolizē materiālos labumus un lietas. Jāatrod līdzsvars starp materiālo un garīgo, jo raizes par naudu to nepievelk. Par katru cenu jāsaglabā pozitīvisms, tad drīz pavērsies iespējas piepildīt savas materiālās vajadzības. Jālūdz debesu spēkiem palīdzēt atbrīvoties no bailēm un ticēt.

7

– veiksmīgais septiņnieks! Tu esi uz pareizā dzīves ceļa, tevi pavada veiksme un dievišķā maģija, tā turpināt – un atvērsies vēl jaunas durvis!

8

– gaidāma neierobežota pārpilnība un bagātība visās jomās, īpaši finansēs un īpaši tad, ja tas palīdzēs piepildīt tavu mērķi.

9

– tev ir viss, kas vajadzīgs, lai paveiktu savas dvēseles misiju – intereses, kaislības un dabas doti talanti. Laiks sākt darboties.

 

Kurš erceņģelis ir tavas zodiaka zīmes aizbildnis?

Katru astroloģisko zīmi pārvalda īpašs eņģelis, un tos visus kopā uzrauga erceņģeļi Mihaēls un Rafaēls. Šo eņģeļu oreols mirdz dažādās krāsās, kas atbilst to dievišķajai izcelsmei un specialitātei. Pēc redzēto zibšņu krāsas var pateikt, kurš no attiecīgajiem erceņģeļiem ir blakus.

Mihaēls (galvenais pār visiem, karaliskais purpurs, karaliskais zilais un zelta krāsa). Cilvēku aizstāvis pret jebkuru tumšo spēku uzbrukumu. Spēj attīrīt tavu auru un lauku, atbrīvot no bailēm, palīdz iegūt un stiprināt ticību un gara spēku. Lūdz tam palīdzību un aizsardzību, ja jūties apdraudēts un sajūti bailes par saviem mīļajiem.

Rafaēls (galvenais, smaragda zaļš). Pārstāv eņģeļu terapiju. Pārvalda dziedinošās dievišķās enerģijas, gan dvēseļu, smalko ķermeņu, gan fizisko ķermeņu dziedniecību.

Ariēls (Auns, bāli rozā oreols). Bezrūpīgs, laimīgs gars. Palīdz dzīvē ar materiālām lietām – naudu, dzīvesvietu. Palīdz dziedēt dzīvniekus un dabu – īpaši visu to, kas saistīts ar ūdeni.

Azraēls (Mežāzis, krēmkrāsas). Dziednieks, saistīts ar nāvi, pāreju, pabeigtību. Palīdz dvēselēm pārejas procesā no zemes dzīves uz viņsauli, kā arī aizgājēja tuviniekiem sēru laikā.

Čamuels/Samuēls (Vērsis, bāli zaļš). Palīdz atrast mums jebko, ko meklējam, – no pazudušas mantas līdz īstiem draugiem un garīgam atklājumam. Ja esi apmaldījies – jāsauc palīgā.

Gabriēls (Vēzis, varš). Gādīgs, uzcītīgs vecāks, veicina ģimenes problēmu risināšanu ar bērniem, otro pusi, radiem. Pārzina arī jomas, kas saistītas ar komunikāciju, – palīdz rakstniekiem, skolotājiem, žurnālistiem.

Jeremiēls (Skorpions, tumšs purpurs). Viņa vārds nozīmē – Dieva žēlastība. Palīdz dziedēt emocijas, apzināt smalko pasauli un savienoties ar gaišajām maņām – gaiši redzēt, dzirdēt, zināt un just, kā arī saņemt vēstījumus caur sapņiem. Dod spēju skaidri redzēt patieso ainu, tas ir, skatīties ar Dieva acīm.

Jofiēls (Svari, tumši rozā). Mīl skaistumu un kārtīgumu. Palīdz padarīt domas un dzīvi skaistāku, visur saskatīt skaisto un labo, atbrīvoties no negatīvā.

Metatrons (Jaunava, zaļi violets). Strādīgs, uzņēmīgs, atjautīgs, ziņkārs, nopietns perfekcionists. Palīdz bērniem, sevišķi talantīgajiem, saglabāt viņu garīgās dāvanas un pašcieņu.

Raguēls (Strēlnieks, bāli zils). Sabiedrisks miera uzraugs. Palīdz nokārtot attiecības, atrisināt pārpratumus.

Raziēls (Lauva, varavīksnes krāsas). Eņģeļu pasaules brīnumdaris. Dod iespēju cilvēkiem attīstīt smalkās maņas – gaišredzību, gaišdzirdību, gaišjūtību un gaišzinību. Palīdz veidot saikni ar iepriekšējām dzīvēm, smeļoties zināšanas no tām, kā arī dziedinot bailes un atsaucot disharmoniskos solījumus un zvērestus.

Sandalfons (Zivis, tirkīza krāsa). Sapņotājs. Mūziķu aizbildnis, palīdz samazināt agresivitātes tendences.

Uriēls (Ūdensvīrs, bāli dzeltens). Domātājs un analizētājs. Palīdz iegūt viedumu. Atbrīvo no visu veidu bailēm, palīdz sadzirdēt un saskatīt jaunas idejas, kā arī skaidrāk saredzēt un saprast esošās situācijas.

Zadkiēls (Dvīņi, tumši indigo zils). Sabiedrisks, centīgi veic vairākus darbus reizē. Palīdz uzlabot atmiņu un prāta funkcijas. Eksāmenu laiks ir īstā reize, kad lūgt viņa palīdzību.


Inguna Mukāne, žurnāls “Patiesā Dzīve” / Foto: no izdevniecības “Rīgas Viļņi” arhīva