foto: AFP/Scanpix
Skandalozās filmas par Maiklu Džeksonu producents: "Viņš seksuāli izmantoja daudz vairāk bērnu, nekā mēs parādījām"
Maikls Džeksons.
Bērni
2019. gada 2. aprīlis, 13:14

Skandalozās filmas par Maiklu Džeksonu producents: "Viņš seksuāli izmantoja daudz vairāk bērnu, nekā mēs parādījām"

Jauns.lv

Pirms dažām nedēļām pirmizrādi piedzīvojusī dokumentālā filma par Maiklu Džeksonu "Leaving Neverland" radījusi tādu vētru, kādu šovbiznesa pasaule vēl nav pieredzējusi. Ja divi vīrieši filmas veidotājiem beidzot saņēmušies atklāt šokējošus faktus par to, kā dziedātājs viņus seksuāli izmantojis, kad viņi vēl bijuši mazi, nevainīgi bērni, ir tikai laika jautājums, kad runās arī citi upuri.

Producents Dens Rīds, kurš veidojis skandalozo dokumentālo filmu, atzīst: filmēšanas laikā viņš dzirdējis tik daudz liecību un stāstu no galvenajiem filmas varoņiem un citiem lieciniekiem, ka viņam vairs nav nekādu šaubu, ka Maiklam Džeksonam ir bijis daudz netīru, neatklātu noslēpumu.

"Šī filma ir ne tik daudz par Maiklu Džeksonu, cik par bērnu seksuālo izmantošanu un vardarbību, kas neticami rūpīgi slēpta. Un kā tas ietekmējis dzīvi šiem naivajiem mazgadīgajiem bērniem un viņu ģimenēm.

foto: AFP/Scanpix
Maikls Džeksons.

Esmu pārliecināts, ka visas savas pedofila karjeras laikā popmūzikas karalis seksuāli izmantoja daudz vairāk mazgadīgu bērnu, nekā mēs parādījām filmā. Man nav nekādu šaubu, ka šī dokumentālā filma pamudinās arī viņus sākt par to runāt," saka "Leaving Neverland" producents Rīds.

Filmas veidotājs atzīst, ka Džeksona faniem patīk teiciens, ka "meli skrien sprintu, bet patiesība - maratonu". "Šī filma ir nekas cits kā pats maratona karstums. Fakti jau ir nākuši dienas gaismā, un agrāk vai vēlāk tiks salikta kopā visa aina. Viss, ko Maikls Džeksons tik rūpīgi slēpa, izmantojot savu popularitāti un ietekmi," saka Rīds.

foto: S Meddle/ITV/REX/ Vida Press
Dens Rīds.

Tiesa, popularitātes spēks strādā joprojām. Ne viens vien liecinieks, kas savā pieredzes stāstā dalījies ar filmas veidotājiem, vēlējies palikt anonīms. Savukārt tie, kuri piekrituši runāt publiski, neslēpj, ka joprojām baidās par to, ko viņiem var nodarīt ietekmīgi cilvēki no Maikla Džeksona fonda, viņa ģimene vai kaismīgo fanu pūļi.

Taču neraugoties uz to, divi vīrieši Veids Robsons un Džeimss Seifčaks, kuri kādreiz bija slavenā dziedātāja mīluļi, tomēr uzdrīkstējušies atklāt, kas patiesībā notika aiz Džeksona villas slēgtajām durvīm.

foto: AP/Scanpix
Veids Robsons (no kreisās), filmas veidotājs Dens Rīds, Džeimss Seifčaks.

Filmā ir detalizēts stāsts, kas atklāj Džeksona personības melno pusi - par to, kā dziedātājs piespieda puikas gulēt kopā ar viņu, nodarboties ar seksu, skatīties pornogrāfiju un citādi apmierināt viņa seksuālās vajadzības, kā arī gudri izmantoto stratēģiju, kā to visu paturēt noslēpumā.

foto: ddp images/Roland Magunia / Vida Press
Maikls Džeksons.

Šovbiznesa pasaule pēc šīs filmas pirmizrādes vienā naktī sadalījās divās daļās - sākās neticami asas diskusijas starp tiem, kuri nosoda popkarali, un tiem, kuri viņu aizstāv.