foto: Instagram (charlieandmav)
Arī suņiem var būt pavadoņi: par neredzīgā zelta retrīvera Čārlija acīm kļuvis viņa mazais draugs Maveriks
2019. gada 23. marts, 20:16

Arī suņiem var būt pavadoņi: par neredzīgā zelta retrīvera Čārlija acīm kļuvis viņa mazais draugs Maveriks

Jauns.lv

11 gadus vecais zelta retrīvers Čārlijs pirms pāris gadiem zaudēja acis glaukomas dēļ. Lai atvieglotu mīlulim dzīvi un samierināšanos ar zaudēto redzi, saimnieki sagādājuši Čārlijam "jaunas acis" - draugu un pavadoni Maveriku, ziņo "Euronews".

Četrus mēnešus vecais kucēns kļuvis par Čārlija pavadoni visur. Starp abiem ātri vien izveidojusies cieša saikne, par ko saimnieki ir ļoti priecīgi.

Glaukoma Adama un Čelsijas Staipu mīļdzīvnieku piemeklējusi 2016.gadā. Vispirms slimība attīstījās vienā acī, kas sāpju dēļ tika izņemta. Vēlāk, diemžēl, tā pārņēma arī otru aci, tāpēc suns jau atkal gūlās uz operāciju galda un pamodās jau pilnīgi akls.

Maveriks ģimenei pievienojās vien šī gada janvārī, bet jau tagad abi saraduši viens ar otru. Mazais kucēns bieži staigā, piekļāvies senioram cieši klāt, lai nodrošinātu, ka draugs nesavainojas.

"Kad viņi spēlējas, Maveriks, pamanot, ka Čārlijs pazaudējis savu iemīļoto mantiņu, ātri vien to noliek viņam priekšā, lai rotaļāšanās turpinātos," stāsta saimnieki.

Jaukajam pārītim pat izveidota pašiem sava "Instagram" lapa, kurai dažu dienu laikā piesekojuši jau vairāk kā 60 tūkstoši suņumīļu. Saimnieki apņēmušies diendienā iepriecināt citus ar bildēm no suņuku dzīves rituma mājās Ziemeļkarolīnā.

Tēmas