foto: Rojs Maizītis
Šamanis Miks Kozlovskis, kurš praktizē Rīgas centrā: "Rīgā vispār ir liels enerģētiskais haoss, es pat atļaušos teikt – miskaste"
Cita pasaule
2018. gada 3. novembris, 06:02

Šamanis Miks Kozlovskis, kurš praktizē Rīgas centrā: "Rīgā vispār ir liels enerģētiskais haoss, es pat atļaušos teikt – miskaste"

Antra Krastiņa

"100 Labi Padomi"

Kad uzzināju par pirtnieku, šamani, dziednieku Miku Kozlovski, kurš praktizē pašā Rīgas centrā, uztvēru to ar diezgan lielu skepsi, jo, piekritīsiet taču, ka pirtošanās un šamaņu rituāli pilsētas vidē īsti neiederas. Tā man šķita līdz mirklim, kad pavēru Mika valstības durvis kādas centra mājas pagrabā. Telpa iekārtota ļoti pārdomāti un gaumīgi, neuzbāzīgi pretim lūkojas gan pirtnieka, gan šamaņa darba instrumenti. Lai gan dažu metru attālumā ir iela ar intensīvu satiksmi, te valda omulīgs klusums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms sākam sarunu, Miks uzdod jautājumu rūnām – kāds ir šīs dienas uzdevums? Atbildē viņš saņem tukšo rūnu, kas simbolizē neizzināmo, lielu jautājuma zīmi. Varot skaidrot arī tā – ko sēsi, to pļausi; kā pūtīsi, tā degs.

“Viss ir pareizi – ko labu, noderīgu par sevi un savu darbu pastāstīsi, to dabūsi atpakaļ,” es nosaku. Jā, tikai sarunas ideja viņam vēl neesot īsti skaidra – gan to, gan nodomu vajadzēšot precizēt. Bet, tā kā šī diena, kā vēstot astrologi, esot īpašas veiksmes diena, tad viņš ļaušoties notikt.

Nākamā lapa: Par visu jāmaksā, parādi jāatdod