foto: Elīna Kursīte
"Man nebija bērnības" - skaudrs stāsts par dzirdīgo Ingu, kura piedzima nedzirdīgo ģimenē
Inga (no kreisās) kopā ar savu mīļoto draudzeni Ittu.
Intervijas
2018. gada 13. oktobris, 05:59

"Man nebija bērnības" - skaudrs stāsts par dzirdīgo Ingu, kura piedzima nedzirdīgo ģimenē

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos režisora Kaspara Gobas dokumentālā filma „Inga dzird” – par meiteni Ingu, kura piedzimusi nedzirdīgo ģimenē un tajā bijusi vienīgā dzirdīgā. Tagad Inga no ģimenes dzīvo atsevišķi - kopā ar savu mīļoto sievieti Ittu, strādā un audzina viņas bērnu.

Šobrīd 19 gadu vecā Inga (kinodokumentālists Goba sāka fiksēt Ingas dzīvi, kad meitenei bija 15 gadi) teic, ka bērnību nav izjutusi – viņa jau kopš mazotnes savai ģimenei bijusi kalps-tulks, nav izjutusi mīlestību. Goba viņas dzīvi dokumentējis četru gadu garumā, un šo gadu laikā atklājas skaudrais Ingas liktenis.

Meitene ne tikai „vergojusi” ģimenei, bet arī nav īstenojusi savu sapni par izglītību, piedzīvojusi līdzcilvēku nesapratni un brīžam nievas. Tagad meitene no ģimenes aizgājusi un ar savu mīļoto sievieti dzīvo teju vai otrā Latvijas pusē – Talsos (viņas dzimtene ir Vidzemē – Druvienā).

Inga - dzirdīga meitene nedzirdīgo ģimenē

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos režisora Kaspara Gobas dokumentālā filma „Inga dzird” – par meiteni Ingu, kura piedzimusi nedzirdīgo ...

gallery icon

Nākamā lapa: „Bērns nevar būt atbildīgs par vecāku pieļautajām kļūdām”

Tēmas