Sievišķības atribūtika – apakšveļa
2009. gada 21. jūlijs, 13:49

Sievišķības atribūtika – apakšveļa

Jauns.lv

Skaista veļa – tā uzlabo garastāvokli, liek justies īpašai, iekārojamai, seksīgai. Tici vai ne, bet arī gaitu padara daudz pārliecinātāku. Tomēr ir situācijas, kad ar veļu, ja tā nepareizi kombinēta ar pārējo garderobi, vari nošaut greizi.

Pareiza kombinācija

Tiesa, krāsu un veļas dizaina variācijas veikalos ir ļoti plašas, tāpēc ikvienam apģērbam iespējams piemeklēt vispiemērotāko, krāsai atbilstošāko un tīkamāko apakšveļu. Piemēram, dienā, kad gribi vilkt dzeltenu džemperi, apakšveļu velc dzeltenu, pie zaļa kostīma izvēlies zaļu veļu, sarkanai kleitai – sarkanu. Tomēr – vai šāda, gandrīz pedantiska saskaņošana ātri neapniks? Lai pareizi kombinētu arī citas krāsas veļu, svarīgi ievērot dažus nerakstītus stila likumus.

•    Zem baltas blūzes pieklājīgi vilkt gaišu veļu. Tā var būt pērļu vai ziloņkaula balta pie lietišķa darba apģērba, bet tikpat labi – maigi zila, maigi rožaina vai bēša. Vienīgi, ja tā ir klasiska kreklblūze, tā tomēr prasa veļai ievērot atturību. Biznesa darba vidē nebūs īsti vietā izvēlēties tik cakainu, mežģīņotu un izšuvumiem bagātu krūšturi, kas pat caur blūzes audumu atklāj tā dizaina elementus, taču nelielās devās dekoratīvie elementi būs īsti vietā. Blūzītes caurspīdīgumu pielāgo attiecīgai situācijai. Ikdienā nekļūdīgi un praktiski ir izvēlēties kompaktu veļu. Turklāt šādas veļas komplektācijā ir plašāka tieši krūštura bļodiņu formu izvēle.

•    Caurspīdīgs apģērbs vērš pastiprinātu uzmanīgu apakšveļai un arī auguma aprisēm. Izvērtē, vai tauku krociņas vari izmantot kā vienu no koķetērijas ieročiem vai tomēr labāk tās paslēpt zem apģērba! Lietišķajā stilā zem caurspīdīgas blūzes ieteicama neizaicinoša – pat atturīga – veļa, ar kompaktām un gludām krūštura bļodiņām. Tā krūtīm piešķirs vēlamo apjomu un apģērbam palīdzēs izskatīties elegantāk.

•    Pirms iegādāties apakšveļu, atceries, ka krūštura pamatfunkcija ir noturēt stingras un paceltas krūtis.

•    Mūsdienīga iezīme – īpašs krūšturis arī vakartērpam. Ja kleitai nepieciešams, vari veikalos piemeklēt gan caurspīdīgu un ļoti plānu veļu, gan silikona polsterus miesas tonī, gan krūšturi ar vai bez lencītēm. Bieži pareiza izvēle zem vakarkleitas vilkt krūšturi, kura aizdare ir priekšpusē. Šādi izvairīsies no nevajadzīga aizdares izciļņa mugurpusē. Taču izvērtē, varbūt vispiemērotākā būs elastīga un koriģējoša veļas korsete vai body.

•    Jābūt uzmanīgai ar apakšveļas pareizā izmēra noteikšanu. Nopērkot vienu izmēru par lielu vai vienu par mazu, vizuāli deformēsi savas ķermeņa aprises. Ja krūtis būs krūšturī iespiestas, tās radīs nevajadzīgu miesas pauguru (var izskatīties pat pēc tauku krokas, kas izspiežas no drēbēm). Savukārt, ja krūšturis būs par lielu, tad starp veļu un ķermeni izveidosies tukšums.

•    Ja ar veļas palīdzību vēlies izskatīties slaidāka, viens variants – kā ikdienas garderobes sastāvdaļu izvēlēties korseti vai stingru body (tie mūsdienās ir ļoti daudzveidīgi un itin nemaz nēsātājai nerada diskomfortu). Otrs veids – izvēlēties biksītes, kura augšmala sniedzas līdz vēderam (šādi to nosedzot un norobežojot apaļumus), nevis beidzas zem tā, jo tad bikšu gumija vēl vairāk akcentēs tauku riepiņu. Lielākiem apjomiem koriģējošā veļa ar likru un elastānu ir vispiemērotākā, turklāt uz dabisko šķiedru bāzes. Arī apakšbikšu forma koriģē, tās izvēle visvairāk pakļauta bikšu siluetam un to materiālam. Pie plānām, pieguļošām un viegli caurspīdīgām biksēm veļu izvēlies gludu, novienkāršotu un plastisku.

•    Lai arī apakšveļa nav apģērbs, kurā parādāmies plašai publikai, taču intīmos brīžos savam mīļotajam vari būt pati, pati skaistākā. Visticamāk, tāda arī viņam esi! Taču sirdsmieram zini – biksītes, kuru fasonā kājas ir ar augstu izgriezumu, vizuāli kājām liek izskatīties garākām, šortiņi (it sevišķi no stingrāka materiāla) vairāk akcentē dibena apaļumus. Erotiska iezīme ir caurspīdīgas un plānas mežģīnes un tills.

•    Nedrīkst aizmirst arī par stingrāka un gumijota auduma biksītēm ar paaugstinātu vidusdaļu. Tās viduklim liek izskatīties šmaugākam. Turklāt nav jābaidās, ka tās neizskatās no tik dabiska materiāla – mūsdienu tehnoloģijas piedāvā mākslīgās šķiedras kombinēt ar kokvilnu. Svarīga ir veļas aizdare, tai gan vēlams būt no 100% kokvilnas.

•    Fitnesa nodarbībām piemērota kokvilnas veļa, kas stingri notur krūtis. Kokvilna ļauj ādai brīvi elpot, neliek papildus svīst, savukārt stingri satvertas krūtis nezaudē savu elastību.

•    Stilīgi, ja pie koša apģērba vilksi arī krāsainu apakšveļu, turklāt tai nav jābūt tikai vienkrāsainai, tā var būt papildināta ar rotaļīgu, smalku vai ģeometrisku ornamentu. Krāsai ir liels spēks. Tā kā veļa ir vistuvāk tavam ķermenim, tad pat pie tumši pelēka vai melna apģērba vari vilkt krāsainu veļu, vadoties pēc sava noskaņojuma. Iespējams, tā jutīsies priecīga un starojoša.

Psihologu uzskats: sieviešu veļai ir pa spēkam uzlabot katra garastāvokli – ne velti tā atrodas vistuvāk ādai. Tāpēc dienā, kad jūties drūmu domu nomākta, uzvelc savas mīļākās krāsas apakšveļu.

Kintija Bulava/Foto: Bulls Press 

Konsultēja stiliste Baiba Bērziņa-Skrīvere

Tēmas