No kā visvairāk baidās vīrietis?
2009. gada 12. novembris, 08:00

No kā visvairāk baidās vīrietis?

Jauns.lv

Sievietes baidās no pelēm, vardēm, zirnekļiem un no liekā svara. Bet no kā, viņuprāt, visvairāk baidās vīrieši?

Dziedātāja Liene Šomase nešaubās, ka puišu lielākās bailes ir no paša izraisītām emocijām: “Man šķiet, ka latviešu vīrieši baidās kļūdīties, tāpēc viņiem ir bail arī riskēt – vieglāk ir neko neuzsākt. Vēl viņi baidās atklāt savas mirkļa sajūtas un izteikt sievietei kādu jauku, no sirds nākušu komplimentu – kaut vai tik vienkāršo – tu šodien labi izskaties!”

Savukārt dejotāja Aleksandra Kurusova spriež: “Pazīstu vīriešus, kuriem ir bail no augstuma, bet vienam manam paziņam ir bail iet pāri ielai pie sarkanās luksofora gaismas! Tomēr galvenais, no kā baidās vairākums vīriešu, ir tas, ka viņi varētu izskatīties vājāki par sievieti. Nevis fiziski vājāki, bet gan kā cilvēki, kā personības, jo viņiem ir “ieprogrammēts” tas, ka jābūt stiprajam dzimumam.”

Aktrise Ieva Puķe meklē atbildi sievišķajās un vīrišķajās lomās: “No vientulības. Man šķiet, ka vīrietis pat vairāk nekā sieviete ir pieradis pie tā, ka viņu kāds aprūpē. Bērnībā tā bijusi māte, pēcāk tā ir sieva. Vīrietim ir bail arī no bezdarbības. Tad, ja viņam nav ne darba, ne konkrētu, savu pienākumu, viņš vienkārši iet bojā.”

Visbeidzot mārketinga speciāliste Agnija Greiziņa pauž pārliecību, ka pie visa vainojams vājums: “Vīrietim ir bail, ka citi sajutīs viņa vājos punktus, redzēs vājuma brīžus. Tas viņu satrauc gan attiecībās ar sievieti, gan karjeras jomā. Vīrietis citu acīs negrib parādīt, ka ir vājš. Reizēm vīrietim ir bail no tādiem ikdienišķiem sīkumiem, no kā, iespējams, pat nebaidās sieviete. Tas varētu būt, piemēram, zobārsta apmeklējums.”

kasjauns.lv/Publicitātes foto, no izdevniecības “Rīgas Viļņi” arhīva