Zinātnieces, atsaucieties!
2010. gada 17. februāris, 10:16

Zinātnieces, atsaucieties!

Jauns.lv

Jau sesto gadu pēc kārtas jaunās zinātnieces var pieteikties stipendijām, lai veiktu dažādus pētījumus Latvijā.

Šogad jau sesto gadu Latvijā tiks piešķirta stipendija  “L`ORÉAL Latvijas stipendija “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu”. Tas nozīmē, ka līdz pat 16. martam uz stipendiju aicinātas pieteikties dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā strādājošās Latvijas zinātnieces. Stipendija tiks piešķirta divām doktorantēm līdz 33 gadu vecumam disertācijas izstrādei, kā arī vienai zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem. Īpaši svarīgi, ka šis atbalsts tiek piešķirts pētījumu veikšanai Latvijā.

Visus pieteikumus izvērtēs Latvijas Zinātņu akadēmijas izvirzīti eksperti, un par stipendijas piešķiršanu lems īpaši šim nolūkam izveidota žūrijas komisija akadēmijas Senāta priekšsēdētāja akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā. Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” Goda patronese ir bijusī Latvijas Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe-Freiberga.

Informācija par pieteikšanos Latvijas stipendijai “Sievietēm zinātnē” saņemama UNESCO LNK Sekretariātā Rīgā, Pils laukumā 4-206, kā arī UNESCO LNK mājaslapā http://www.unesco.lv  Tālrunis informācijai: 67325109.

kasjauns.lv