Maijas Rozītes receptes. Ēdiens ar franču un taizemiešu «piesitienu»
TV 3 laika ziņu vadītājas Maijas Rozītes meistarstiķis ir dažādi ēdieni no jūras veltēm. Pagatavo laša tartaru franču gaumē un taizemiešu zupu kā Maija!
Laša tartars
1 kg laša filejas
1 sarkanais sīpols
4 paipalu olas
50 g kaperu etiķī
50 g ciedru riekstu (der arī sasmalcinātas mandeles)
1 šķēle citrona
1 tējkarote olīveļļas
pētersīļi, kinza
pipari un sāls pēc vajadzības
Kā pagatavot!
Sagriež lasi mazos gabaliņos. Lasi liek nelielā apaļā trauciņā, uz šķīvja to apgāž otrādi, lai lasis ieņemtu trauciņa formu. Laša vidū liek nevārītu paipalas olas dzeltenumu. Uz šķīvja lasim apkārt kārto kaperus, sasmalcinātus sīpolus, ciedru riekstus, zaļumus. Piedevām nedaudz uzlej olīveļļu.
Taizemiešu zupa
4 personām nepieciešams:
1 vistas fileja
300 g jūras velšu maisījums
4 tīģergarneles
400 ml kokosriekstu piena
2 vistas buljona kubiciņi
½ citrons
Neliels gabaliņš ingvera
1 citronzāle
Kinza
Liek katlā vārīties ūdeni, kurā iemet vistas buljona kubiciņus. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, apcep uz pannas un liek katlā vārīties. Smalkos gabaliņos sagriež ingveru un citronzāli, uz pannas apcep un liek katlā vārīties. Zupai pievieno ½ citrona sulu. Kad viss mazliet apvārīts, zupai pievieno jūras veltes. Pēc īsa brīža pieliek kokosriekstu pienu, pievieno sāli, un zupa ir gatava! Zupu lej šķīvī un virsū kaisa kinzu.