Maijas Rozītes receptes. Ēdiens ar franču un taizemiešu «piesitienu»
Dzīvesstils

Maijas Rozītes receptes. Ēdiens ar franču un taizemiešu «piesitienu»

Jauns.lv

TV 3 laika ziņu vadītājas Maijas Rozītes meistarstiķis ir dažādi ēdieni no jūras veltēm. Pagatavo laša tartaru franču gaumē un taizemiešu zupu kā Maija!

Maijas Rozītes receptes. Ēdiens ar franču un taize...
Laša tartaru var likt arī uz maizītes.
Laša tartaru var likt arī uz maizītes.

Laša tartars

4 personām nepieciešams:

1 kg laša filejas

1 sarkanais sīpols

4 paipalu olas

Kā pagatavot!

Sagriež lasi mazos gabaliņos. Lasi liek nelielā apaļā trauciņā, uz šķīvja to apgāž otrādi, lai lasis ieņemtu trauciņa formu. Laša vidū liek nevārītu paipalas olas dzeltenumu. Uz šķīvja lasim apkārt kārto kaperus, sasmalcinātus sīpolus, ciedru riekstus, zaļumus. Piedevām nedaudz uzlej olīveļļu.

Gardā taizemiešu zupa.
Gardā taizemiešu zupa.

Taizemiešu zupa

4 personām nepieciešams:

1 vistas fileja

300 g jūras velšu maisījums

4 tīģergarneles

400 ml kokosriekstu piena

2 vistas buljona kubiciņi

½ citrons

Neliels gabaliņš ingvera

1 citronzāle

Kinza

Kā pagatavot!

Liek katlā vārīties ūdeni, kurā iemet vistas buljona kubiciņus. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, apcep uz pannas un liek katlā vārīties. Smalkos gabaliņos sagriež ingveru un citronzāli, uz pannas apcep un liek katlā vārīties. Zupai pievieno ½ citrona sulu. Kad viss mazliet apvārīts, zupai pievieno jūras veltes. Pēc īsa brīža pieliek kokosriekstu pienu, pievieno sāli, un zupa ir gatava! Zupu lej šķīvī un virsū kaisa kinzu.

Maijas Rozītes receptes


Ieva Konstante, Foto: Rojs Maizītis