Gardais pikniks Duļevskas un Laviņa gaumē
Dzīvesstils

Gardais pikniks Duļevskas un Laviņa gaumē

Jauns.lv

Kurš teica, ka omleti var cept tikai mājās uz gāzes vai elektriskās plīts un ēst tikai brokastīs!? TV šovu vadītāja, humoriste Jana Duļevska piknikā dodas ar pamatīgu čuguna pannu. Ejam arī mēs!

Gardais pikniks Duļevskas un Laviņa gaumē...

Viss, kas tiek gatavots brīvā dabā uz uguns, garšo pavisam citādi, saka Jana Duļevska. Arī viņas vīra hokejista Rodrigo Laviņa iecienītā omlete daudz gardāka izdodas, ja to gatavo ugunskurā.

Kad ugunskurs iekurināts, Jana no piknika groza ceļ ārā bļodu, šķīvjus, dakšas un nažus un ķeras pie darba. „Cepsim omleti, kas vislabāk garšo manam vīram!” viņa saka. „Svarīgi, lai būtu pūdētā desa un zilais pelējuma siers. Tad tikai iznāk īstā omlete.” Kamēr viss tiek griezts un maisīts, arī ugunskurs kārtīgi iededzies. Vēl tikai atliek sabīdīt ugunskurā pagales, lai pannai būtu stabilāka vieta.

Rodrigo omlete

Vajadzēs:

olas,

piens,

eļļa cepšanai

Pagatavo:

1. solis: Sagriež desu, tomātu un zilā pelējuma sieru.

2. solis: Olas sajauc ar pienu.

3. solis: Ugunskurā uzsilda pannu, ielej tajā nedaudz eļļas, un, kad tā sakarsusi, sakultās olas ar pienu, sagriezto desu, tomātu un zilā pelējuma sieru.

4. solis: Gatavo omleti pārkaisa ar zaļumiem.

5. solis: Klāt pasniedz ar zaļumiem un ķiplociņiem grauzdētu baltmaizi, kurai pāri pārlikts zilā pelējuma siers.

Folijā cepts kartupelis ar zilā pelējuma sieru

Vajadzēs:

kartupeļi,

sviests,

zilā pelējuma siers,

zaļumi,

alumīnija folija.

1. solis: Kartupeļus ietin folijā, ierušina ugunskura pelnos un uz kādu brīdi par kartupeļiem aizmirst. Sagriež zilā pelējuma sieru.

2. solis: Kad atceras kartupeļus, tie jau folijā izcepušies mīksti. Ņem ārā no ugunskura.

3. solis: Atver foliju, ar nazi pārgriež kartupeli gareniski uz pusēm (bet ne līdz galam), karstajam kartupelim vidū liek sviesta paciņas, sagriezto zilā pelējuma sieru, pārkaisa ar zaļumiem.

4. solis: Mirklīti paciešas, līdz sviests un zilā pelējuma siers sakusuši un ar gardu muti turpat pie ugunskura notiesā. Neticami garšīgi!

Ugunskurā cepta omlete un kartupeļi

Aiva Alksne / Foto: Rojs Maizītis

Vide: Jūrmalas brīvdabas muzejs. Pateicamies par viesmīlību!