Mārtiņš Freimanis šmorē kamīnā
Mūziķis Mārtiņš Freimanis neiespringst – kamēr tiek remontēts dzīvoklis un gāzes plīti nevar kustināt, viņš šmorē kamīnā.
Mārtiņš mēdz sapiparot visu, jo dikti garšojot ass ēdiens, ietin folijā un kādas 20 minūtes cepina kamīna karstajās oglēs. Bon appetit!
4 personām vajadzēs
buntīte burkānu
buntīte bazilika
buntīte diļļu
100 g gaileņu
kartupeļi
ķiploks
skābais krējums
baraviku sāls (to var aizstāt ar ķiploku sāli)
čili pipari
eļļa
Kamīnā cepti kartupeļi ar gaileņu mērci. Iesaka Mārtiņš Freimanis
Pagatavošana
1. solis:
Ņem foliju, uz tā liek kartupeļus, virsū bagātīgi uzlej eļļu, uzgriež ķiploku.
2. solis:
Blakus kārto burkānus, bagātīgi visam pāri pārber baraviku sāli un aso turku garšvielu maisījumu.
3. solis:
Kartupeļiem un burkāniem pievieno saplucinātas bazilika lapas un dilles.
4. solis:
Visas sastāvdaļas ietin vairākās kārtās folija un liek cepties kamīnā uz oglēm vai brīvā dabā ugunskurā. Taču ēdienu tikpat labi var cept arī cepeškrāsnī.
Gaileņu mērce:
Sēnēm uzlej nedaudz eļļas, uzkaisa čili piparus, garšvielas, kas paredzētas maltajai gaļai, baraviku sāli, liek cepties ugunskura malā. Pēc brīža pievieno sakapātas dilles un krējumu.
Ieva Konstante / Foto: Rojs Maizītis