Mārtiņš Freimanis šmorē kamīnā
Dzīvesstils

Mārtiņš Freimanis šmorē kamīnā

Jauns.lv

Mūziķis Mārtiņš Freimanis neiespringst – kamēr tiek remontēts dzīvoklis un gāzes plīti nevar kustināt, viņš šmorē kamīnā.

Mārtiņš Freimanis šmorē kamīnā...

Mārtiņš mēdz sapiparot visu, jo dikti garšojot ass ēdiens, ietin folijā un kādas 20 minūtes cepina kamīna karstajās oglēs. Bon appetit!

4 personām vajadzēs

buntīte burkānu

buntīte bazilika

buntīte diļļu

100 g gaileņu

Kamīnā cepti kartupeļi ar gaileņu mērci. Iesaka Mārtiņš Freimanis

Pagatavošana

1.    solis:

Ņem foliju, uz tā liek kartupeļus, virsū bagātīgi uzlej eļļu, uzgriež ķiploku.

2.    solis:

Blakus kārto burkānus, bagātīgi visam pāri pārber baraviku sāli un aso turku garšvielu maisījumu.

3. solis:

      Kartupeļiem un burkāniem pievieno saplucinātas bazilika lapas un dilles.

4.    solis:

Visas sastāvdaļas ietin vairākās kārtās folija un liek cepties kamīnā uz oglēm vai brīvā dabā ugunskurā. Taču ēdienu tikpat labi var cept arī cepeškrāsnī.

Gaileņu mērce:

Sēnēm uzlej nedaudz eļļas, uzkaisa čili piparus, garšvielas, kas paredzētas maltajai gaļai, baraviku sāli, liek cepties ugunskura malā. Pēc brīža pievieno sakapātas dilles un krējumu.


Ieva Konstante / Foto: Rojs Maizītis