Lielveikalos vairs nevar nopirkt Latvijā ražoto cukuru
Dzīvesstils

Lielveikalos vairs nevar nopirkt Latvijā ražoto cukuru

Jauns.lv

Lielveikalos vairs nevar nopirkt Latvijā ražoto cukuru. Kaut arī Jelgavas un Liepājas cukurfabrikas ražošanu pārtrauca jau pirms trim gadiem, līdz šai vasarai pircēji joprojām varēja iegādāties Latvijā ražotu cukuru. Taču nu visi krājumi beigušies.

Lielveikalos vairs nevar nopirkt Latvijā ražoto cu...
Pēdējais Latvijas cukurs „Rimi” pārdots ap Jāņiem, „Maximā” – šā gada jūlijā. "Elvi" veikalos var nopirkt cukuru ar zīmolu "DanSukker Jelgavas cukurs", taču tas vairs nav Latvijā ražotais cukurs.
Pēdējais Latvijas cukurs „Rimi” pārdots ap Jāņiem, „Maximā” – šā gada jūlijā. "Elvi" veikalos var nopirkt cukuru ar zīmolu "DanSukker Jelgavas cukurs", taču tas vairs nav Latvijā ražotais cukurs.

Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārstāve Rūta Grikmane aģentūrai BNS pastāstīja - lai arī Jelgavas un Liepājas cukurfabrikas tika slēgtas pirms vairāk nekā trīs gadiem, tikai šā gada jūlijā "Maxima" veikalu tīklā tika pārdots pēdējais šo uzņēmumu ražojums.

Grikmane norādīja, ka pašlaik patērētāji izvēlas iegādāties nevis konkrētas preču zīmes cukuru, bet gan skatās, lai tas būtu pēc iespējas lētāks. Viņa gan atzina, ka "Maxima" veikalos visvairāk tiek pirkts uzņēmuma privātās preču zīmes "Optima līnija" cukurs.

"Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa aģentūrai BNS atklāja, ka pēdējās Latvijā ražotā cukura paciņas tika pārdotas jau ap Jāņiem.

Arī mazumtirgotāja "Elvi" sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne aģentūrai BNS apstiprināja, ka Latvijā ražotais cukurs vairs veikala plauktos nav atrodams, un piebilda, ka "pēdējais Latvijā ražotais cukurs pie pircējiem nonāca šā gada jūnija beigās un nu tā krājumi ir beigušies".

Patlaban "Elvi" veikalos var nopirkt cukuru ar zīmolu "DanSukker Jelgavas cukurs", jo šo zīmolu ir nopircis " DanSukker", taču šis vairs nav Latvijā ražotais cukurs. "DanSukker" izmanto tikai zīmolu - par to liecina arī uzraksts uz cukura iepakojuma, klāstīja Grigāne.

Viņa arī atzina, ka pircēji priekšroku dod lētākajai produkcijai, sveramajam vai lētākajam fasētajam cukuram.

Grigāne norādīja - kopš no veikalu plauktiem pazudis Latvijā ražotais cukurs, noteicošā ir produkta cena, nevis izcelsmes valsts.

Jau vēstīts, ka Latvijā cukuru vairs neražo. Līdz 2007.gadam Latvijā ar cukura ražošanu nodarbojās Jelgavas un Liepājas cukura fabrikās, taču tās darbu pārtrauca saistībā ar Eiropas Savienības kopējā cukura tirgus reformu, kurā bija paredzēts būtiski samazināt cukura cenu un cukura ražošanas apmērus. Latvija izvēlējās saņemt kompensācijas, nevis turpināt ražot cukuru.

BNS / Foto: LETA