Svētku noskaņai: kamambēra siers maizes pīnītē
Recepte vienkārša - siers ar maizīti, bet tu to vari izveidot kā krāšņu un garšīgu galda rotājumu ziemas saulgriežos vai citos ģimenes svētkos. Pagatavojams 30 minūtēs.
Gatavošana: 30 minūtes (plus 2 stundas raudzēšanai)
200 g miltu plus nedaudz darba procesam
šķipsna sāls
1 tējk. cukura
120 ml silta piena
15 g svaiga rauga
30 g mīksta sviesta
1 kamambēra ritulītisnedaudz sakultas olas pārziešanai
1. Gatavo mīklu. Uz darba virsmas izsijā miltus. Pieliec sāli un cukuru. Miltos izveido bedrīti, lej tur pienu un iedrupini raugu. Samīci viendabīgu mīklu. Kā pēdējo iemīci sviestu. Apkaisi ar miltiem, pārsedz ar dvielīti un atstāj uzrūgt 1 stundu.
2.Veido kukulīti. Mīklu izmīci, no neliela pikuča izrullē par centimetru lielāku aplīti, nekā tava kamambēra diametrs. Liec to uz miltiem apkaisītas plāts, uz tā - kamambēru. No atlikušās mīklas veido divas garas desiņas, ko savstarpēji savirpini pīnē. To apritini ap sieru un glīti noformē galus. Apsedz ar dvielīti un ļauj 1 stundu uzrūgt.
3. Cep. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Maizi pārzied ar olu. Cep aptuveni 15-20 minūtes, kamēr maizīte zeltaini brūna.
4. Pasniedz. Liec galdā, kamambēra miziņu krusteniski iegriez. Katrs pats nolauž gabaliņu maizes, pamērcē to karstajā sierā un mutē iekšā!