foto: unsplash.com
Kāpēc pilnmēnesī cilvēki ir tik uztraukti? Dzīve pēc Mēness ritma
Cita pasaule
2011. gada 26. oktobris, 09:50

Kāpēc pilnmēnesī cilvēki ir tik uztraukti? Dzīve pēc Mēness ritma

Jauns.lv

Dīvainu ļautiņu aktivizēšanās, darbi, kas nobrūk ne no šā un ne no tā – pie tā un daudz kā cita vainojama Mēness aktivitāte. Liec lietā zināšanas par šī debesu spīdekļa dienām un izmanto tās savā labā.

Mēness kalendāra pamatprincipi

Jauns mēness sākas ar 1. mēness dienu. Šajā laikā enerģijas ir vismazāk, kas pakāpeniski pieaug, līdz maksimumu sasniedz pilnmēness laikā 15. mēness dienā. Šajā ciklā der plānot un iesākt darbus. Augošā mēnesī labi dzert vitamīnus, zāļu tējas, veikt barojošas vai mitrinošas kosmētiskās procedūras, jo tieši tagad tās darīs brīnumus. Bet atceries, ka arī ēdiens un alkohols ies labumā.

Tiklīdz mēness sāk dilt, enerģijas kļūst mazāk. Tāpēc no 16. līdz 29., 30. mēness dienai būtu labi pabeigt jau iesākto, bet nesākt neko fundamentāli jaunu.

foto: Shutterstock

Maģiskās dienas

Lai aktivizētu savas vēlmes un piesaistītu iecerēto, piemērotākās būs 1., 6. un 13. mēness diena. Piemēram, šajā dienā, lai piesaistītu naudu, iegādājies jaunu maku, ieliec tajā ķīniešu monētiņas, kas ir atbildīgas par labklājību. Šajās dienās mājās ienes talismanus (atceries, ja to izdarīsi, piemēram, dilstošā mēnesī, talismani var darboties ar pretēju efektu). Vari veikt arī citas maģiskas darbības, piemēram, sadedzini pirkumu čekus un pelnus izkaisi mājas pagalmā vai pa logu, palaižot tos gaisā ar domu, lai nauda pie tevis atgriežas. Šajā dienās labi līmēt kolāžas, kurās ietver visu, ko vēlies piesaistīt. Maģiska ir arī 9., 19. un 29. mēness diena, taču ar gluži citu jēgu. Šajās dienās veiksmīgi var atbrīvoties no nevēlamā. Piemēram, kārto māju un tiec vaļā no veciem krāmiem, iesniedz darbā atlūgumu, sāc šķiršanās procesu. Tici vai ne, bet šajās dienās to izdarīt būs daudz vieglāk. Nekādā gadījumā šajās dienās nepērc jaunas lietas! To kalpošanas mūžs būs ārkārtīgi īss.

Dzīve pēc Mēness

Katrai mēness dienai piemīt sava īpatnība, tāpēc uzzini, ko darīt un ko nedarīt katrā no tām!

1. mēness diena. Labākā diena plānošanai – līdzīgi, kā sagaidot ķīniešu jauno gadu, tu ik mēnesi 1. mēness dienā uz sarkanas lapas vari rakstīt tuvākā mēneša plānu. Šādi idejas “iesēsi” un tās vieglāk realizēsies. Jaunus darbus gan vēl nesāc!  

2. mēness diena. Piemērota biznesa darījumu slēgšanai un līgumu parakstīšanai. Vari ķerties pie iecerēto ideju realizēšanas, tomēr ļoti lielus projektus atliec uz vēlāku laiku.

3. mēness diena. Tajā ikdienas darbi iet no rokas. Ja tev kas jānokārto, jāsarunā, droši ķeries vērsim pie ragiem. Spēcīga seksuālās enerģijas diena. Vairies ar mīļoto izskaidrot attiecības.

4. mēness diena. Vari sākt lielākus darbus, jaunas ieceres, jo tām paredzēts veiksmīgs turpinājums. Ļoti veiksmīga diena tirdzniecībai. Tikai uzmanies: šajā dienā darbojas princips: “Ko sēsi – to pļausi.”

5. mēness diena. Labi veikt kardinālas pārmaiņas karjerā, biznesā. Pastiprināsies intuīcija un paredzēšanas spēja, tādēļ uzticies tai. Tevi pavadīs veiksme, spēja materializēt jaunas domas un idejas.

6. mēness diena. Viena no maģiskajām dienām, kad vari veikt rituālus, lai piesaistītu veiksmi. Diena, kad būtu labi ļauties mīlestībai un baudai. Laba diena bērna ieņemšanai un laulību noslēgšanai.

7. mēness diena. Vārdam būs spēks. Izteiktās lūgšanas, mantras un buramvārdi iedarbosies ar īpašu spēku.

8. mēness diena. Vari pieņemt svarīgus lēmumus un sākt jaunus darbus. Ieteicams nodarboties ar mājas darbiem, iepirkties ģimenes un mājas vajadzībām. Laba diena dzīvesvietas maiņai.

9. mēness diena. Viena no negatīvajām Sātana dienām. Jābūt ļoti uzmanīgai. Nekādā gadījumā nesāc neko jaunu. Nopietnus darījumus atliec, izvairies no nozīmīgiem pirkumiem.

10. mēness diena. Ļoti laba diena, kad var darboties ar pilnu atdevi. Ieteicams plānot, pieņemt svarīgus lēmumus. Labākā diena darba uzsākšanai vai mainīšanai, vari slēgt līgumus, nostiprināt lietišķās attiecības.

11. mēness diena. Piemērota aktīvām darbībām biznesa jomā. Ļoti laba diena sarežģītiem jautājumiem un darbiem. Seksuālie kontakti un mīlas attiecības var beigties ar strīdiem un nepiepildītām vēlmēm. Laba diena pirkumiem.

12. mēness diena. Pabeidz uzsāktos darbus. Redzēsi, ka arī tevī palielinās spējas realizēt iepriekš izvirzītos mērķus, pārliecināt partnerus.  

13. mēness diena. Viena no maģiskajām dienām. Izgatavo talismanus, veic rituālus! Šī ir viena no spēcīgākajām dienām, kad enerģija ir augoša un tuvu pilnmēness kulminācijai.

14. mēness diena. Ja vēlies sākt ko jaunu, visam jābūt iepriekš rūpīgi sagatavotam, tāpēc apdomā visus “par” un “pret”. Ja būsi to izvērtējusi, šajā dienā ļoti veiksmīgi vari iesākt nozīmīgākās akcijas, vērienīgākos plānus.

15. mēness diena. Pilnmēness, kad notiek pāreja no enerģijas uzkrāšanas uz tās realizēšanu. Viena no "Sātana" dienām. Jābūt ļoti uzmanīgai, jo šī ir agresīva, neapzināta spēka diena. Ļoti labi kaut ko reklamēt, taču nevajag ļauties pārmērīgām jūtu izpausmēm.

16. mēness diena. Viss tevis piedzīvotais kļūs derīgs un paliekošs. Viss ies labumā. Var parādīties pirmie rezultāti no 1. mēness dienā plānotā.

17. mēness diena. Dienu izmanto, lai kontaktētos ar pretējo dzimumu, laulātos, ieņemtu bērnu. Ļoti labs laiks prezentāciju un reklāmas kampaņu rīkošanai. Labi runāt ar priekšniecību, sevišķi, ja tā ir pretējā dzimuma persona. Šajā dienā pastiprināsies tavs šarms.

18. mēness diena. Nelabvēlīga diena, savu viedokli labāk paturi pie sevis. Nebrīnies, ka šajā dienā cilvēkiem ir tieksme kritizēt vienam otru. Ieteicams enerģētiski attīrīt māju.

19. mēness diena. Viena no „Sātana” dienām. Vari piedzīvot melus un intrigas. Atsakies no jebkādiem pasākumiem. Dienu labāk pavadīt, atbrīvojoties no krāmiem un tīrot māju. Izvairies no nozīmīgu pirkumu veikšanas, nesāc neko jaunu un neparaksti dokumentus.

20. mēness diena. Laba diena braucieniem, kas saistīti ar biznesa paplašināšanu un jauniem kontaktiem, īpaši ar ārzemniekiem. Tas ļaus tev uzlabot materiālo stāvokli. Labvēlīga diena nozīmīgai, taču labi pārdomātai rīcībai. Vari pievērsties saimnieciskām nodarbēm.

21. mēness diena. Aktīva, radoša, veiksmīga diena. Kontaktējies ar cilvēkiem, veic lielus pasākumus. Šajā dienā pieaugs garīgās, radošās un seksuālās spējas, intuīcija. Labs laiks bildinājumu izteikšanai. Šajā dienā vari veikt principiālus pārkārtojumus.

22. mēness diena. Laba diena intelektuāla darba veikšanai, ģimenes jautājumu risināšanai, kopējām interesēm. Labi nodarboties ar meditāciju.

23. mēness diena. Īpatnēja diena. Atceries: ja ko sliktu runāsi par citiem, drīz teiktais atgriezīsies pie tevis. Šai dienai raksturīga pārspīlēta atklātība, traka apetīte, tieksme uz kautiņiem. Tāpēc labāk atturies no jūtu izpausmēm, bet vairāk uzturies mājās –  to  iztīri, dedz sveces.

24. mēness diena. Viss padarītais būs drošs, izturīgs un paliekošs. Vēlams uzsākt globālu ilgtermiņa projektu īstenošanu. Izmanto šo dienu, ieliekot pamatus darījumiem, kam vajadzīga stabilitāte un noturība.

25. mēness diena. Labvēlīga diena, vari paplašināt savu darbošanos, izmantot radošas idejas. Derīgi ieklausīties savā iekšējā balsī, tā dos īsto padomu. Ieteicams pabūt vienatnē, apdomāt turpmākos mērķus.

26. mēness diena. Kritiska diena. Nepieņem svarīgus lēmumus, jo tev būs grūti adekvāti izvērtēt notiekošo. Bīstami parakstīt dokumentus, uzsākt jaunas lietas, iesaistīties riskantos pasākumos.

27. mēness diena. Intuitīvās izziņas diena. Pārdomā svarīgākos darbus, jo pieņemsi pareizo lēmumu. Meditē! Neuzsāc jaunus darbus!

28. mēness diena. Šajā dienā lēmumus nepieņem, jo tai raksturīgi zaudēt vērību, pārsteidzīgi rīkoties. Centies apvaldīt emocijas, labāk dienu pavadi apcerīgās noskaņās.

29. mēness diena. Viena no „Sātana” dienām. Ieteicams darīt tikai pašu nepieciešamāko. Vari pabeigt darbus, taču nav vēlams sākt neko jaunu. Neuzticies solījumiem, prognozēm. Izvairies no nozīmīgiem pirkumiem. Labākā diena, lai veiktu procedūras, kas paredzētas, lai no kaut kā tiktu vaļā.

30. mēness diena. Viegli atdod aizņemtas lietas, naudu. Neplāno neko jaunu, pabeidz iesākto.

Konsultēja Jauno psiholoģiju centra lektore Dita Blūma

Ieva Konstante/ Foto: Shutterstock

Tēmas