Apavi, kas ļauj lidot
Stila jaunumi
2012. gada 30. maijs, 09:47

Apavi, kas ļauj lidot

Jauns.lv

Šīs sezonas apavu mode šķiet tieši radīta par prieku un sajūsmu itin visam daiļajam dzimumam – krāsas, ziedi, mirdzums – īsts sievišķības lidojums!

Kopā ar stilisti Evitu Ormani aplūkosim šīs sezonas modes aktualitātes apavu pasaulē.

Ērti un praktiski, stilīgi un koši – tieši tā izskatās moderni šīs sezonas apavi. Krāsu virpulis, liela materiālu un fasonu izvēle – atrast savu šīs vasaras sapņu pāri varēs ikviena sieviete!

Pats pirmais, ko der atcerēties – ļaujiet drosmei, brīvībai un fantāzijai vaļu!

„Spilgti krāsu laukumi, dīvainas platformas, apdrukas, rotājumi, siksniņas, interesanti materiāli, retro un futūrisms – šosezon apavu mode ir īpaši krāšņa!” stāsta stiliste Evita Ormane.

Tanketes (pilnā platforma), parādījušās pērnā gada kolekcijās, pagaidām ir „uz palikšanu”. Turklāt apģērbu modē viena no dominantēm ir etnostils, hipiju ēras atgriešanās (gari, plandoši svārki, masīvas rotas, apavi uz platformas), tādēļ ar šāda tipa apaviem šovasar būs trāpīts desmitniekā – gluži tāpat kā ar spilgtām krāsām. Bet tās dāmas, kuras nevēlas pievērst lieku uzmanību, droši var vilkt pasteļkrāsas apavus – bēšas, krēmkrāsas, rozā, gaiši zilas vai zaļas un citās nokrāsās.  

Vairākus gadus līderpozīcijās bija sieviešu apavi ar apaļiem purngaliem, tomēr šogad vērojama tendence tiem atkal „izstiepties”, tādējādi kļūstot sievišķīgākiem un seksuālākiem. „Slaidāki purngali vizuāli pagarina kājas, padara tās slaidākas, tādēļ tos iecienījušas daudzas sievietes. Tiesa, jāpiebilst, ka šosezon spicais purngals atgriežas tikai kurpju modē – puszābaciņiem un sandalēm tas nav aktuāls,” teic stiliste Evita Ormane.

Ērto vasaras apavu cienītājām vērts uzmest aci pītajām sandalēm – tās atkal atgriežas modē un kļuvušas īpaši populāras, pateicoties spilgtajām krāsām un jauniem pinumu veidiem. Aktualitāti nav zaudējušas arī šņorējamās sandales (šāda veida zābaki un kurpes gan pozīcijas zaudējuši).

Sekojot apģērbu modes tendencēm, arī apavos vērojama metālisko toņu klātesamība. Žanra klasika ir zeltītas un sudrabotas kurpes, bet oriģinālāka stila cienītājas var izmēģināt arī citu nokrāsu spīdīgas kurpes.

Interesanta nianse – droši var nēsāt arī kurpes ar metāla purngalu, kam turklāt ir tīri praktiska nozīme – tas aizsargā apavus. Dizaineri šogad pacentušies metāla purngalus padarīt īpaši skaistus un elegantus, ierindojot šāda veida apavus karstāko jaunumu augšgalā. Neaizmirstam arī par metāliskajām aizdarēm un sprādzēm!

Pagājušajā sezonā daži dizaineri mēģināja padarīt modernus caurspīdīga materiāla apavus, tomēr šie centieni bija pārāk kusli, lai pret tiem attiektos nopietni. Tomēr šogad pieeja kļuvusi nopietnāka, modes skatēs bija vērojams krietni lielāks skaits interesanti apavu, un šogad sieviešu kurpes no tīra vinila jau ir modes kliedziens.

Pats galvenais – apaviem, ko izvēlamies, nenoliedzami jābūt ērtiem, izturīgiem, kvalitatīviem. Tajā pašā laikā, protams, arī skaistiem un moderniem – kā tad bez tā! Labi un skaisti apavi nes paši, liek lidot vairākus centimetrus virs zemes, izceļ kāju skaistumu, raisa apbrīnas pilnus skatus; vārdu sakot – ne par velti tik daudzas sievietes, gluži kā slavenā Kerija Bredšova no seriāla „Sekss un lielpilsēta” nevar vienaldzīgi paiet garām nevienam kurpju pārim un gluži vai zaudē sirdi, ja kāds dizaineris radījis tādas kurpes, kuras gluži vienkārši nevar nenopirkt!  

Bufalo, Calvin Klein, Gant, Via Uno, Wrangler  un citu pasaules labāko zīmolu apavu regulāras izpārdošanas – iegādājies garantēti kvalitatīvus oriģinālos apavus tieši no ražotāja divreiz lētāk nekā parastajos veikalos Membershop.lv!  Nenokavējiet – sākam jau tagad!


Materiāls tapis sadarbībā ar Membershop.lv / Publicitātes foto