La Rinascente jaunais tēls
2012. gada 30. oktobris, 11:40

La Rinascente jaunais tēls

Jauns.lv

Vērienīgas pārmaiņas piedzīvojis 1865. gadā pašā Milānas sirdī – Doma laukumā durvis vērušais modes universālveikals La Rinascente.

Pēc gandrīz 18 mēnešu ilgas rekonstrukcijas šovasar pilnīgi jaunā veidolā atdzima tā ceturtais – sieviešu modei atvēlētais stāvs. Tiesa, te gan jāpiebilst, ka pērn itāļu klasiķis arī mainījis īpašniekus un šobrīd pieder Taivānā bāzētai kompānijai Central Retail Corp. Pērļu pelēkās sienas izstaro laikmetīgu, taču pietiekami diskrētu luksusu, eleganti eksponējot aktuālo modes ziedu gan globālos, gan nišas brendus. Chloé, Stella McCartney, Marni, Diane von Furstenberg, Alexander Wang, Vionnet, Rochas, Valentino ir tikai daļa no La Rinascente šobrīd pārstāvētajiem vārdiem. Lielais vairums nekad vēl tā sienās nav bijuši sastopami, tātad signalizē par krasu kursa maiņu.

Viens no pārmaiņu iniciatoriem ir La Rinascente šābrīža izpilddirektors Vitorio Radiče, kurš iepriekš stāvējis pie Londonas modes skatuves flagmaņa – universālveikala Selfridges – pārvērtību šūpuļa. Protams, cienījams klasiķis būdams, La Rinascente ir atturīgāks un ne tik pārgalvīgs kā Selfridges – arī jaunais ancuks cienījamam sirmgalvim ir liela atļaušanās.

Piazza del Duomo, 3, Milāna, www.rinascente.it

Una Meistere, Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem