Rukolas, mocarellas un paprikas kokteilis
Ēdienu pasniedz ar mocarellas šķēlītēm un veselām rukolas lapiņām.

Rukolas, mocarellas un paprikas kokteilis

Jauns.lv

Gribi kļūt gardēdis? Sāc ar šo! Šis kokteilis ļoti labi garšo ar tradicionālo itāliešu vai franču baltmaizi un glāzi vēsa baltvīna. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks četrām personām. Gatavošana aizņems 25 minūtes.

Rukolas, mocarellas un paprikas kokteilis...

Sastāvdaļas

2 sarkanās paprikas pākstis

2 zaļās paprikas pākstis

100 g rukolas

100 g kaltētu tomātu eļļā

4 ēdk. aveņu etiķa

sāls, melnie pipari

2 ēdk. lazdu riekstu eļļas

2 lielās mocarellas bumbiņas

Gatavošana

1. Pākstis pārgriez uz pusēm, ar griezuma vietu uz leju liec uz plāts, ievieto līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un grilē, līdz miziņa kļūst tumši brūna vai pat melna. Izņem, pārklāj ar mitru dvielīti un mazliet atdzesē. Novelc miziņu un mīkstumu sagriez gabaliņos. Ja paprika ir sulīga, iztecējušo šķidrumu pataupi mērcei.

2. Rukolu noskalo, nosusini un saplucini gabaliņos. Tomātus notecini un sagriez strēmelītēs. Etiķi, eļļu, sāli, piparus sakul, pievieno paprikas sulu, ja tāda ir.

3. Mocarellu sagriez 1 cm biezās šķēlēs, liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, ievieto līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un 3 minūtes karsē, bet neļauj izkust.

4. Bļodā ieber papriku, rukolu un tomātus, pārlej ar mērci un samaisi. Pasniedz ar mocarellas šķēlītēm un veselām rukolas lapiņām.

Žurnāls "

100 Labi Padomi " / Foto: Imants Ķīkulis