Noslēgtā traukā ledusskapī šo zupu var glabāt līdz 2 nedēļām.
Gardi, ātri un vienkārši: burkānu biezzupa
Vienkārši un ātri pagatavojama sātīga zupa no Latvijas dārzeņiem. Lai tevi nemulsina sarkanais pesto – tā ir gan veikalos nopērkama, gan pašu spēkiem viegli pagatavojama mērce jeb piedeva, kuras pamatā ir saulē kaltēts tomāts, olīveļļa, ķiploki, ciets pikants siers, kuram pēc vēlēšanās var pievienot arī riekstus, olīvas u. c.
Galvenais ir šīs sastāvdaļas sīki sakapāt un sablenderēt. Der dažādām maigām dārzeņu biezzupām kā pikants punkts uz i.
4 personām
Gatavošana 35 minūtes
Sastāvdaļas
2 ēdk. olīveļļas
1 sīpols
4 burkāni
1 liels kartupelis
4 glāzes dārzeņu buljona
2 ēdk. ciedru riekstu
4 ēdk. sarkanā pesto
bazilika buntīte
sāls, malti melnie pipari
1. Sīpolu, burkānus, kartupeli nomizo un plāni sagriez. Katliņā uzkarsē eļļu un apcep dārzeņus. Pielej karstu buljonu, uzvāri un turpini karsēt uz mazas uguns 10 minūtes.
2. Zupu sablenderē, pievieno sāli un piparus. Vēlreiz uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai.
3. Ciedru riekstus apgrauzdē sausā pannā. Zupai pievieno sarkano pesto un samaisi. Pasniedzot pārkaisi ciedru riekstus un rotā ar bazilika lapiņām.
Žurnāls "100 Labi Padomi"/ Foto: Imants Ķīkulis