Ieskatījos saldētavā… Tur man ir tik daudz dzērveņu! Recepte
Lūk, ideja, kā no saldētām dzērvenēm pagatavot piedevu cepetim, kā arī labu „smēri” lielajām sviestmaizēm un pat burgeriem.

Ieskatījos saldētavā… Tur man ir tik daudz dzērveņu! Recepte

Jauns.lv

Jau klāt pavasaris, bet ziemas krājumi saldētavā un pagrabā, kā šķiet, nemaz nav kritušies. Visdažādākās saldētas ogas, sēnītes, dilles, pētersīļi, lociņi... Ko darīt ar šīm lieliskajām lietām?

Ieskatījos saldētavā… Tur man ir tik daudz dzērveņ...

Dzērveņu relišs

2 nelielas burciņas

35 minūtes pagatavošanai

Sastāvdaļas

500 g saldētu dzērveņu

1 apelsīns, sula un rīvēta miziņa

Visu saliec katlā ar biezu dibenu, ļauj, lai uzvārās, tad maksimāli samazini uguni un, reizēm apmaisot, ļauj, lai turpmākās 30 minūtes relišs virst. Relišam jābūt biezam. Kad tas gatavs, liec sterilās burciņās un lieto, kad vajadzīgs.

Žurnāls "

100 Labi Padomi " / Foto: Ieva Čīka/ LETA