Lūk, ideja, kā no saldētām dzērvenēm pagatavot piedevu cepetim, kā arī labu „smēri” lielajām sviestmaizēm un pat burgeriem.
Ieskatījos saldētavā… Tur man ir tik daudz dzērveņu! Recepte
Jau klāt pavasaris, bet ziemas krājumi saldētavā un pagrabā, kā šķiet, nemaz nav kritušies. Visdažādākās saldētas ogas, sēnītes, dilles, pētersīļi, lociņi... Ko darīt ar šīm lieliskajām lietām?
Dzērveņu relišs
2 nelielas burciņas
35 minūtes pagatavošanai
Sastāvdaļas
500 g saldētu dzērveņu
1 apelsīns, sula un rīvēta miziņa
2 cm liels gabals ingvera, rīvēts
4 ēdk. demeraras cukura (nopērkams arī lielveikalos)
3 krustnagliņas
1 kanēļmizas standziņa
2–3 ēdk. portvīna
Gatavošana
Visu saliec katlā ar biezu dibenu, ļauj, lai uzvārās, tad maksimāli samazini uguni un, reizēm apmaisot, ļauj, lai turpmākās 30 minūtes relišs virst. Relišam jābūt biezam. Kad tas gatavs, liec sterilās burciņās un lieto, kad vajadzīgs.
Žurnāls "
100 Labi Padomi " / Foto: Ieva Čīka/ LETA