Melleņu un kanēļa kūka
Kūku rotā ar mellenēm un pirms pasniegšanas viegli pārkaisi ar pūdercukuru.

Melleņu un kanēļa kūka

Jauns.lv

Vienkāršs veids, kā ātri sarūpēt garšīgu pārsteigumu draudzenēm, kas atnākušas baudīt kopīgu vasaras pēcpusdienu. Galvenais, lai ledusskapī ogu laikā vienmēr būtu kārtainā sviesta mīkla (to var nopirkt veikalā!).

Melleņu un kanēļa kūka...

6-8 porcijas

30 minūtes pagatavošanai

Sastāvdaļas

300 g melleņu

380 g kārtainās sviesta mīklas

200 g krējumsiera

2. Pārkaisi darba virsmu ar cukura un kanēļa maisījumu, uz tās izrullē kārtaino mīklu, līdz tā ir apmēram 7 mm bieza. Ar liela pusdienu šķīvja palīdzību izspied apli (apmēram 23 cm diametrā) un uzliec to uz cepamā papīra. Mīklu sadursti ar dakšiņu, malas ar pirkstiem mazliet ieloki, lai tās izveidotos viļņainas. Liec ledusskapī uz 15 minūtēm.

3. Liec mīklu cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes vai līdz tā sausa un brūngana. Pilnīgi atdzesē un uzmanīgi uzliec uz servējamā šķīvja.

4. Sakul krējumsieru ar apelsīnu sulu un miziņu; ja šķiet, ka ir par skābu, pievieno cukuru pēc garšas. Pārzied mīklu ar krējumsiera maisījumu, atstājot apmēram 2,5 cm brīvu maliņu. Liec virsū mellenes un pirms pasniegšanas viegli pārkaisi ar pūdercukuru.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva