Ko un kā marinēt, lai būtu gardi? Iznācis žurnāls „Marinēšana”
Nācis klājā žurnāla 100 labi padomi speciālizlaidums Marinēšana ar 55 pārbaudītām mājas konservu receptēm, speciālistu padomiem un populāru cilvēku pieredzi.
• Speciālizlaidumā iekļautas labākās klasisko marinēto gurķu, jāņogu un tomātu želejas receptes, kā arī speciālistu ieteikumi, kā pareizi sterilizēt konservus, lai tie neuzietu gaisā, nesagaidījuši Ziemassvētkus.
• Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis māca, kā pagatavot vienkāršas, mūsdienīgas un, galvenais, veselīgas mērces un buljona kubiņus.
• Pieredzējušas konservētājas dalās pieredzē, kā klasiskos konservus pārvērst modernās uzkodās pie siera, gaļas vai pat saldējuma. Gailenes, bumbieri un ērkšķogas pikantā marinādē.
• Idejas kā pierasto plūmju, rabarberu, ābolu, ķiršu ievārījumu ar šļakstu aromātiska alkohola vai pāris pipariem padarīt par Latvijas mūsdienu virtuves šedevru.
• Speciālistu ieteikumi, kā izvēlēties īsto nazi, saldētavu, sulu spiedi, augļu un dārzeņu kalti, cukuru un etiķi. Mazi knifi, kas jāzina, iepērkoties.
• Populāru cilvēku mīļākās receptes – marinēti gurķi, sēnes, ievārījums, pesto.
Žurnāla 100 labi padomi speciālizlaidums Marinēšana būs nopērkams aktuālākajā konservēšanas sezonā jūlijā un augustā!