Kečups matos un sarkanvīna vanna. Slavenību neparastākās skaistumkopšanas metodes
2013. gada 21. augusts, 13:53

Kečups matos un sarkanvīna vanna. Slavenību neparastākās skaistumkopšanas metodes

Jauns.lv

Līdzās dārgām skaistumkopšanas procedūrām slavenības izmanto arī neierastas metodes. Kasjauns.lv skaidro, vai tiešām tās ir pietiekami iedarbīgas? Konsultē kosmētiķe Ieva Gulbe un matu problēmu ārste Inga Zemīte.

Ledus vanna sejai

Aktrise Keita Hadsone (34) tic teicienam, ka skaistums prasa upurus, un, lai uzlabotu izskatu, viņa ir gatava paciest stindzinošu aukstumu. Kad Keitas sejas āda zaudējusi mirdzumu un izskatās pelēcīga, aktrise to „izmērcē” auksta ūdens bļodā, kam pievienoti ledus gabaliņi. Seja stindzinošajā ūdenī jātur, kamēr var izturēt, jāievelk elpa un jāatkārto vēl četras reizes. Keita pārliecinājusies, ka pēc šādas procedūras sejas āda atgūst veselīgu krāsu, jo aukstums veicinājis asins cirkulāciju.

Kosmētiķes komentārs: “Aukstums sejas ādai rada labu kontrastu, taču uz sejas to drīkst likt tikai tad, ja āda pirms tam tikusi uzsildīta – cilvēks ir skrējis, bijis pirtī vai uz sejas turējis siltu kompresi. Tas tiešām sniedz labu efektu, jo siltumā ādas sīkie asinsvadi jeb kapilāri tiek atvērti, savukārt ledum ir kontrastējoša iedarbība – tas uzlabo asins cirkulāciju, āda kļūst tvirtāka un iegūst veselīgu krāsu. Taču metode, ko izmanto Keita Hadsone, ir šoka terapija ādai un visam ķermenim. To nevajadzētu izmantot kā regulāru liftinga procedūru, jo ar laiku kapilāri vērsies ciet, mēģinot no aukstuma pasargāties. Vielu apmaiņa un dzīvības procesi palēnināsies, un metode vēlamo efektu vairs nesniegs.”

Kečups matos

Ja līdz šim domāji, ka tomātu mērce un kečups paredzēti, tikai lai uzlabotu garšu, maldies. Aktrise Sjenna Millere (31) savu gaišo matu mirdzumu vasaras periodā atgūst, klājot tajos tomātu mērces masku. Tas esot labs veids, kā atjaunot blondu, nespodru matu mirdzumu pēc peldēm un ilgstošas uzturēšanās saulē.

Matu problēmu ārstes komentārs: “Mats ir savītu keratīna spirāļu struktūra, ko no ārpuses klāj kutikulas kārta. Vizuāli to varam iztēloties kā zivs zvīņas, kas pārklāj cita citu. Ja šīs zvīņas tiek bojātas, tās vairs vienmērīgi neatstaro gaismu, un mati kļūst nespodri. Matu izskatu var uzlabot, ierobežojot negatīvo faktoru ietekmi vai lietojot speciālas maskas un kondicionierus, serumus ar zīda proteīniem. Tiesa, pārtikas produktu lietošanas efekts attiecībā uz matu struktūras uzlabošanu ir īslaicīgs. Jā, kečups izspūrušās matu zvīņas salipinās, bet, izmazgājot matus atkārtoti, spīdums zudīs, turklāt var izrādīties, ka iekaltušās kečupa daļiņas kutikulu bojā vēl vairāk.”

Izolācijas lenta kosmētikas noņemšanai Popzvaigzne Lady Gaga (27), lai noņemtu dekoratīvo kosmētiku, izmanto... izolācijas lenti. Tā kā viņas seja bieži tiek bagātīgi noklāta ar kosmētiku un grimā tiek izmantoti arī gliteri, viņasprāt, tos vislabāk noņem izolācijas lente. Gaga to uzlīmē uz plakstiņiem, piespiež, saudzīgi norauj un tikai pēc tam attīra ādu ar kosmētikas noņēmēju.

Kosmētiķes komentārs: “Lady Gaga nebeidz pārsteigt, taču šoreiz viņa pāršāvusi pār strīpu.

Vienalga, cik bieza ir kosmētikas kārta, šāds audu izstiepums, ko rada izolācijas lente, nav vēlams. Regulāri veicot uzacu korekciju ar vasku vai – kā Lady Gaga – noņemot kosmētiku ar izolācijas lenti, šī zona ar laiku pārvēršas – raga slānis sablīvējas, un āda kļūst spīdīgāka. Ja grims ir taukains, kosmētikas lielāko daudzumu visefektīvāk ir noņemt ar kosmētisko pieniņu, kas gatavots uz tauku bāzes, savukārt atlikušo nomazgāt ar putojošu sejas mazgāšanas līdzekli. Ja grimam lietots daudz pūdera un tas ir sauss, vislabāk derēs micelārais ūdens.”

Olu maska

Amerikāņu aktrise Lisa Rinna (50) par savu skaistumkopšanas top produktu atzinusi olas – to sejas maskas viņai palīdzot izskatīties jaunākai. Par noderīgāko Lisa atzinusi olas baltuma masku. Recepte vienkārša – atdalītu olas baltumu klāj uz sejas un tur aptuveni divdesmit minūtes. Olas baltums sacietē, sniedzot ādai lifinga efektu. Maska jānomazgā ar remdenu ūdeni.

Kosmētiķes komentārs: “Ola ir viens no senākajiem kosmētikas līdzekļiem, ko izmanto arī kosmētisko produktu sastāvā. Olas baltums ir senākā liftinga maska – tā darbojas kā kompakta līme, savelkot ādu un samazinot grumbiņas. Tomēr nevaru piekrist, ka maska uz sejas jātur tieši divdesmit minūtes, laiks jānosaka individuāli. Olas baltums no sejas jānotīra tad, kad tas ir vienmērīgi sakaltis, nevis saplaisājis. Masku vislabāk noņemt ar mīkstu dvielīti, kas samitrināts remdenā ūdenī. Šādas maskas liftinga efekts ir tūlītējs un ilgst vismaz vienu vakaru.”

Sarkanvīna vanna

Seriāla Bīstamās mājsaimnieces zvaigzne Terija Hačere (48) ikreiz, dodoties vannā, ūdenim pievieno vairākas glāzes sarkanvīna. Šā dzēriena sastāvā ir vielas, kas palīdz saglabāt ādas mitrumu un padara to maigu. Polifenoli, ko satur vīnogas, uzlabo asins cirkulāciju, kas uzlabo ādas izskatu.

Kosmētiķes komentārs: “Sarkanvīns skaistumkopšanā tiek izmantots sen, un Eiropas mazās, privātās vīna darītavas nereti piedāvā vīna SPA, lutinot klientus ar vīna un vīnogu skaistumkopšanas procedūrām. Vīnam un vīnogām tiešām piemīt labas antioksidanta īpašības, kas novērš ādas sausumu, pelēcību, atjauno un piešķir ādai dabisku spīdumu. Tiesa, ar noteikumu, ja izmantots dabisks, bioloģiski aktīvs produkts, nevis stiprināts vīns. Taču, ja āda ir jutīga un ūdenim pievienotas vairākas glāzes vīna, var rasties kņudinoša, niezoša sajūta un veidoties ādas apsārtums..”

Alus matu kondicionieris

Aktrises Ketrīnas Zetas-Džonsas (43) matu mirdzumu rada alus. Pēc mazgāšanas ar šampūnu viņa matus nosusina dvielī, visā garumā ieziež ar vismaz puslitru alus, pēc tam ietin matus polietilēna maisiņā vai cepurītē, tur masku piecas minūtes un izskalo ar siltu ūdeni. Aktrise atklājusi, ka pēc šādas procedūras mati kļūst spīdīgi un nespurojas.

Matu problēmu ārstes komentārs: “Alu tiešām izmanto matu kopšanas līdzekļu ražošanā, jo alus sastāvā esošie aktīvie raugi pozitīvi ietekmē matu sakņu apasiņošanu un veicina augšanu, stiprina matus un padara tos kuplākus. Taču gluži tāpat kā kečupa, arī alus efekts būs īslaicīgs. Tas pazudīs uzreiz pēc nākamās matu mazgāšanas vai samirkšanas lietū, tāpēc neredzu iemeslu un vajadzību lietot pārtikas produktus, lai uzlabotu matu struktūru.

Putnu mēslu maska

Modes dizaineres, bijušās popzvaigznes un četru bērnu mātes Viktorijas Bekhemas (39) jauneklīgās sejas ādas noslēpums ir vienkāršs – hm, dezinficētu putnu mēslu maska. Šī sejas procedūra ar putnu, visbiežāk lakstīgalu, izkārnījumu klāšanu uz sejas, ko piedāvā ASV labākajos skaistumkopšanas salonos, kļuvusi pieprasīta slavenību aprindās, jo atzīta par efektīvu metodi, kā saglabāt jaunību. Putnu izkārnījumi satur guanīnu – vielu, kas ādai liek ne tikai mirdzēt, bet arī to dziedē. Arī Viktorijas vīrs – slavenais futbolists Deivids Bekhems – ik pa laikam labprāt izbauda šo procedūru.

Kosmētiķes komentārs: “Nedomāju, ka šāda skaistumkopšanas metode ir efektīva, jo produktā, kas tiek izvadīts cauri zarnām, diez vai sastopams guanīns. Guanīns ir slāpekļa bāze – viena no sastāvdaļām, kas atrodas katra bioloģiska organisma šūnas kodolā. Izkārnījumos šūnu nav, tātad arī guanīna deva, visticamāk, nav tāda, kas varētu piešķirt sejas ādai mirdzumu. Zinu, ka Amerikā popularitāti ieguvusi arī slieku izkārnījumu maska, taču efekts ir apšaubāms, jo slieka izdala fermentētu zemi. Tas ir ideāls mēslojums augiem, bet cilvēka organisms no augsnes mikro un makro elementus uzsūkt nevar.”

Teksts: žurnāls OK! / Foto: Bulls Press, Shutterstock