Noslēgusies Ņujorkas modes nedēļa. Ar ko mūs tā pārsteidza? FOTO
2013. gada 16. septembris, 12:43

Noslēgusies Ņujorkas modes nedēļa. Ar ko mūs tā pārsteidza? FOTO

Jauns.lv

ASV modes industrijas centrālais notikums ir galā, tagad visa uzmanība pievērsta Londonas modes nedēļai. Taču pirms tam piedāvājam nelielu atskatu uz modi Ņujorkā.

Kā jau ierasts, Ņujorkas modes nedēļā bija vērojami visdažādāko stilu un ideju pārbagātība. Dažu dienu laikā tika izrādītas vairāk nekā 100 kolekcijas, tomēr iezīmējās dažas populāras tendences – ērtums, sievišķīgums, kā arī klasiskais melnā un baltā salikums.

Vasaras modē dominēs nedaudz sportisks stils, interesanti raksti un savstarpēji kombinēti pasteļtoņi. Joprojām modē būs īsi topi, kas atsedz vidukli, tāpēc nenāks par sliktu jau tagad sākt rūpēties par savu figūru. Pasaules vadošo dizaineru modes skates ir galvenais iedvesmas avots masu apģērbu veikaliem, kuri aši uztver jaunākās tendences un saražo masu tirgum modes namu iedvesmotas drēbes. Tāpēc šīs tendences vasarā pavisam noteikti atrādīsiet savā iemīļotākajā apģērbu veikalā.

Aizvadītā Ņujorkas modes nedēļa pierādīja, ka industrijā aizvien svarīgāku lomu ieņem jaunā dizaineru paaudze, kas dzimusi 80.gados. Kā piemēru var minēt Aleksandru Vangu un veikalu ķēdi Opening Ceremony. Neviens nevar tā aizraut jaunos modes mīļotājus kā viņu pašu gaumes atspoguļošanās vienaudžu veidotajās apģērbu kolekcijās. Gadu desmitiem vecajiem modes namiem parādījusies spēcīga konkurence. Šobrīd modes svētki norisinās Londonā, bet drīzumā sāksies mides nedēļas Parīzē un Milānā. Pa savai modes nedēļai ir teju katrā no lielākajām pilsētām, tai skaitā arī Rīgā.


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press, LETA/AFP