Svētki kurpju mīļotājam! Manolo Blaniks Londonas modes nedēļā
Kurpes no Manolo Blanika 2014.gada pavasara kolekcijas.
2013. gada 17. septembris, 15:26

Svētki kurpju mīļotājam! Manolo Blaniks Londonas modes nedēļā

Jauns.lv

Manolo Blaniks, slavenā kurpju zīmola Manolo Blahnik autors, pirmo reizi prezentējis savu apavu kolekciju kādā no modes nedēļām.

Blanika prezentācijā valdīja sulīgas krāsas un interesanti dizaini. Taču tehniskā kvalitāte ir tas, kas viņu atšķir no daudziem citiem apavu dizaineriem. Katrs kurpju pāris veidots tā, lai valkātājai nodrošinātu maksimālu komfortu. Savas kurpes Blaniks izmēģina uz savām darbiniecēm, lai būtu drošs, ka staigāšana uz augstajiem papēžiem ir pavisam ērta.

Blaniks savulaik teicis, ka sāpes no kurpju valkāšanas „nav dabiskas”, un viņa noslēpums ir pareizs papēža novietojums. „Tikai daži milimetri uz vienu vai otru pusi, un kurpes nav valkājamas,” viņš uzsver.

„Visi grib būt Londonas modes nedēļā, kas ļoti atšķiras no Milānas un Parīzes,” Blaniks sacīja intervijā žurnālam „Vogue”. „Londona ir nozīmīga starptautisko pircēju dēļ. Londona – tā ir nākotne.” Lai arī Blaniks pirmo kolekciju izveidoja 1971.gadā, Londonas modes nedēļā viņš piedalās tikai tagad. Tas tāpēc, ka dizaineram „bail no pūļiem”, taču viņš esot juties parādā modes svētku rīkotājiem.

„Mani aicināja daudzas reizes, taču nekad nešķita, ka pienācis īstais brīdis. Taču pēdējā laikā Londonas modes nedēļa ļoti mainījusies – tagad tā ir tik profesionāla un, manuprāt, viena no interesantākajām pasaulē. Turklāt līdz  ar tehnoloģiju attīstību – blogiem un tvītiem - viss kļuvis tik caurspīdīgs, ka es gribēju pietuvoties normāliem cilvēkiem,” viņš sacīja.


Kasjauns.lv / Foto: London Fashion Week