Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Atklāta Milānas modes nedēļa. Nākamā vasara solās būs karsta! FOTO
Gucci, Max Mara un Dsquared2 sola karstu un krāsainu vasaru

Atklāta Milānas modes nedēļa. Nākamā vasara solās būs karsta! FOTO

Jauns.lv

Atšķirībā no Ņujorkas un Londonas modes nedēļām, Milānā demonstrētā mode ir daudz seksīgāka, pikantāka un jutekliskāka. No 18.-23. septembrim Milānā notiek Modes nedēļa.

Atklāta Milānas modes nedēļa. Nākamā vasara solās ...

Ja nesen notikušajā Ņujorkas modes nedēļā dominēja klasiska sievišķība, bet Londona izcēlās ar alternatīvu brīvdomātāju stilu, tad Milānā jau pašās pirmajās izrādītajās kolekcijās iezīmējās izteikti itāliskas tendences. Brīvi, viegli krītoši, caurspīdīgi audumi, no super mini, līdz super maksi un košas krāsas. Tas viss mudina iegrimt saldā sapnī par skaistu un juteklisku nākamo vasaru.

Lielu publikas atzinību izpelnījās Dsquared2 skate, kurai iedvesmas avots meklējams 50. gadu beigās un 60. gadu sākumā. Kolekciju raksturo ziedu aplikācijas, zvēru raksti un tā laika aksesuāri – kaķacs formas brilles un platmales. Gucci skate priecēja klātesošos ar gaisīgiem, caurspīdīgiem audumiem un brīviem siluetiem, kas pasvītro sievietes seksualitāti. Savukārt Max Mara turpina to, ko Gucci iesāka iepriekšējā sezonā, piedāvājot  ģērbties vienā krāsā no galvas līdz kājām.

Milānas modes nedēļa turpināsies līdz 23. septembrim, kad sāksies Parīzes modes nedēļa.

Dsquared2

Ieskats Dsquared2, Gucci un Max Mara pavasara/vasaras kolekcijās

Kasjauns.lv, Foto: LETA/EPA, Bulls Press