Piecu graudu pārslu kotletes
Kotletes pasniedz ar skābo krējumu un salātiem vai biezpienu un zaļumiem.

Piecu graudu pārslu kotletes

Jauns.lv

Kā pagatavot gardas, sulīgas kotletes no visparastākajām piecgraudu pārslām, māca pusdienotāju klubiņa yummy vadītāja Daiga Klipa. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4 porcijām; pagatavošanas laiks - 30 minūtes.

Piecu graudu pārslu kotletes...

Sastāvdaļas:

200 g piecu graudu pārslu

500 ml dārzeņu buljona vai ūdens

100 g selerijas saknes

50 g sēkliņu (saulespuķu, ķirbju, sezama)

3 ēdk. rīvēta spēcīgas garšas siera

šķipsna muskatrieksta, rīvēta

dažas karotes miltu – ja kotlešu masa ir par šķidru

eļļa cepšanai

Gatavošana

:

1. Seleriju un burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sasmalcini. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, kamēr zeltains, pievieno ķiploku, seleriju un burkānu, pasautē 3–4 minūtes, pievieno dārzeņu buljonu, uzvāri un iemaisi pārslas. Ļauj vēlreiz uzvārīties un noņem no uguns. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.

2. Masai ļauj atdzist, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, izmaisi, miltus liec tikai tad, ja masa ir par mīkstu, lai veidotu. Ar mitrām rokam veido kotletes un cep 4–5 minūtes no katras puses, kamēr zeltainas brūnas.

3. Pasniedz ar skābo krējumu un salātiem vai biezpienu un zaļumiem. Man patīk masai kopā ar sēkliņām piebērt sauju nevārītu pārslu, lai ir ko uzkost.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Rojs Maizītis