Skutelis improvizē un audzina raksturu

Skutelis improvizē un audzina raksturu

Jauns.lv

“Raksturu audzinoši ēdieni,” gardēdim un raidījuma “Garšīgi dzīvojam vadītājam Jānim Ozolam atzīstas komiķis un Karaliskā improvizācijas teātra aktieris Jānis Skutelis. Kādas receptes viņam lika audzināt raksturu un kādām improvizācijām ļāvās aktieris, skatieties jau šosvētdien, 24. novembrī, pulksten 9.25 TV3.

Skutelis improvizē un audzina raksturu...

“Tas, ka mēs improvizējam, neatbrīvo no atbildības, ka izrādei finālā jābūt labai. Tāpat ar ēst gatavošanu. Ja nevar garantēt labu rezultātu, tad precīzi jāievēro receptes,” par improvizēšanu virtuvē un uz skatuves atklāj Skutelis. Lai gan viņš atzīst, ka īsti meistars ir vienīgi pankūku cepšanā, improvizēšana kopā ar gardēdi un diriģentu, raidījuma vadītāju Jāni Ozolu dod labus rezultātus.

Latvijas mango

Improvizācija sākas jau pirms raidījuma – Centrāltirgus sakņu paviljonā Skutelis ierauga un iegādājas kārdinošu smiltsērkšķu biezeni. Kad jāgatavo indiešu dzēriens lassi, mango biezeņa vietā labi noder tepat Latvijā augušo ogu biezenis. Vēlāk izrādīsies – improvizācija attaisnojusies. Skutelis divas reizes ir bijis Indijā, nogaršojis daudz un dažādus lassi un ar pilnu atbildību spēj novērtēt – no vietējām izejvielām tapušais ne ar ko neatpaliek no labākajiem Indijā baudītajiem dzērieniem.

Atmiņas par Indijā piedzīvoto raisījās, arī gatavojot pēc Ozola receptes lasi mērcē ar Indijai raksturīgiem produktiem un garšām.

Kā pagatavot pasaulē vienkāršāko saldēdienu un ar kādu nazi ir visinteresantāk griezt biezpiena sieriņus, skatieties raidījumā. Ja vēlaties jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, iepriekš sagādājiet šādus produktus:

Fenhelis

2 burkāni

5 daiviņas ķiploka

Citrons

400 g brokoļu

Paprikas un karija pulveris, sinepju pulveris

Sāls un pipari

Skābais krējums

1 kg kartupeļu

Ķiploks

Timiāns

Rukolas salāti

Eļļa

Modēnas balzametiķis

400 ml saldā krējuma

65 g želejas cukura

¼ vaniļas pāksts

2 biezpiena šokolādes sieriņi “Kārums”

750 ml bez piedevu baltā jogurta

250 ml piena

250 ml mango vai smiltsērkšķu biezeņa

80 g cukura

30 g pistāciju

Ledus

Tiekamies improvizāciju un prieka pilnā pusdienu gatavošanā jau šosvētdien, 24. novembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojuma TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājas lapā

Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš