foto: Publicitātes foto
Septembra beigās sāksies Baltijā lielākais avangarda mūzikas festivāls "Skaņu mežs"
Festivālā uzstāsies arī japāņu elektroniskās mūzikas improvizētāja, eksperimentālā vokāliste un postpanka veterāne Hitomi Moritami jeb Phew.
Kultūra
2023. gada 13. septembris, 10:51

Septembra beigās sāksies Baltijā lielākais avangarda mūzikas festivāls "Skaņu mežs"

Jauns.lv / LETA

Septembra izskaņā sāksies Baltijā lielākais avangarda mūzikas festivāls "Skaņu mežs", kas apmeklētājiem piedāvās plašu koncertu un meistarklašu programmu līdz pat 8.oktobrim, informē pasākuma rīkotāji.

Atklāšanas koncerts un izstāde notiks 30.septembrī plkst.18 pasākumu telpā "Tu jau zini kur", un tajā uzstāsies avangarda mūziķi no Lielbritānijas, Izraēlas, Meksikas, Vācijas, Dānijas, Igaunijas un Latvijas.

"Skaņu meža" atklāšanas pasākumā cita starpā notiks britu graima un basu mūzikas izdevniecības "South London Space Agency" prezentācija. Leiblu dibinājis dīdžejs un producents "GRANDMIXXER", un priekšnesumā piedalīsies reperi "Duppy" un "Mez", kā arī brazīļu vokāliste "Semiseria" un operdziedātāja Alija Alsultani, kas jau iepriekš viesojusies festivālā.

"Skaņu mežs" ir dalībnieks novatoriskajai mūzikai veltītajā platformā "SHAPE+" un projektā "tekhnē" - abus atbalsta Eiropas Savienība. Festivāls uzsācis dalību arī Ziemeļeiropas eksperimentālās mūzikas festivālu tīmeklī "NERDS" jeb "North European Resonance and Dissonance Society".

Festivāla laikā notiks arī aktivitātes no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu atbalstīta projekta "LYRA", kas paredzēts bērniem un jauniešiem.

Projekts "LYRA" saņem dotācijas 206 256 eiro apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ grantu ietvaros. Projekta mērķis ir iepazīstināt bērnus un pusaudžus ar eksperimentālo mūziku un iesaistīt viņus tās radīšanā. Tā kā eksperimentālā mūzika pēc būtības ir demokrātiska un nehierarhiska, tā dod iespēju piedalīties mūzikas radīšanā gan mūziku apguvušiem, gan neapguvušiem bērniem. Turklāt projekts ir arī sociāli iekļaujošs.

Vairāk informācijas: https://www.skanumezs.lv/