foto: Facebook.com/ LMS Latvijas Mākslinieku savienība
Atklās Mākslinieku savienības izstādi "Rudens 2022. Karš ilgst gadu"
Kultūra
2023. gada 14. februāris, 12:54

Atklās Mākslinieku savienības izstādi "Rudens 2022. Karš ilgst gadu"

Jauns.lv / LETA

Piektdien, 17.februārī, plkst.18 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā tiks atklāta izstāde "Rudens 2022. Karš ilgst gadu", informē pasākuma rīkotāji.

LMS aicinājusi māksliniekus izstādei "Rudens 2022. Karš ilgst gadu" iesniegt darbus, kas izsaka attieksmi un vērtējumu šī brīža pasaules norisēm.

Izstādē "Rudens 2022. Karš ilgst gadu" piedalīsies profesionāli mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi. LMS no mākslinieku iesniegtajiem pieteikumiem ekspozīcijai ir izvēlējusies vairāk kā 60 mākslas darbus dažādos mākslas veidos - glezniecībā, tēlniecībā, grafikā, instalācijās, tekstilmākslā un citos veidos, kas radīti pēdējos trīs gados un uzrāda vizuālās mākslas laikmetīgās tendences. Šī ir LMS ikgadēja izstāde, kurā profesionālu meistaru darbiem līdzās redzams arī jauno mākslinieku sniegums.

Atklāšanas dienā tiks paziņots izstādes laureāts, kurš iegūs iespēju rīkot personālizstādi LMS galerijā, un piešķirta LMS Balva par mūža ieguldījumu vizuālajā mākslā.

Izstāde "Rudens 2022. Karš ilgst gadu" LMS galerijā būs apskatāma līdz 2023.gada 19.martam.