foto: EPA/Scanpix
Komponistes Lolitas Ritmanis līdzproducētais ieraksts saņēmis "Grammy" balvu
No labās: Lolita Ritmanis, Eimija Andersone, Marks Matsons ar saņemtajām "Grammy" balvām par ierakstu "Women Warriors - The Voices of Change"
Kultūra
2022. gada 4. aprīlis, 10:17

Komponistes Lolitas Ritmanis līdzproducētais ieraksts saņēmis "Grammy" balvu

Jauns.lv / LETA

"Grammy" godalgu ceremonijā svētdien Lasvegasā apbalvots arī ieraksts "Women Warriors - The Voices of Change" jeb "Varones: Pārmaiņu balsis", kura līdzproducente ir latviešu komponiste Lolita Ritmanis, liecina informācija balvas tīmekļvietnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2020. gadā Rīgā ieradās producente Eimija Andersone un Ritmanis, lai sadarbībā ar latviešu mūziķiem ierakstītu koncertuzveduma "Women Warriors: The Voices of Change" muzikālo materiālu Latvijas Radio 1. studijā.

Koncertuzvedums un Andersones diriģētais orķestris "Orchestra Moderne" triumfālu pirmizrādi un debiju piedzīvoja 2019. gada 20. septembrī Ņujorkā, Linkolna centrā.

Šā darba divpadsmit daļas atspoguļo 800 gadus cīņu par sievietes tiesībām un cilvēku tiesībām. Desmit komponistes radīja orģinālskaņdarbus sinhronizācijā ar dokumentālo filmu, turklāt koncertā arī iekļautas dziesmas un solistes.

Amerikā dzīvojošā latviešu komponiste Ritmanis vērienīgajam koncertuzvedumam komponējusi trīs daļas, turklāt, pateicoties viņas aktivitātēm, fināla skaņdarbā "We Rise" jeb "Mēs ceļamies" skaņdarba pirmatskaņojumā Linkolna centrā piedalījās Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" diriģentes Airas Birziņas vadībā.