Kultūra
2021. gada 29. novembris, 17:35

Jūrmalā atklāta tēlnieces Olgas Šilovas skulptūra "Stāvēju, dziedāju augstajā kalnā"

LETA

Jūrmalā atklāta tēlnieces Olgas Šilovas veidotā skulptūra "Stāvēju, dziedāju augstajā kalnā", informē pilsētas domē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skulptūra atrodas Mellužu parkā un ir nosaukta tautasdziesmas "Stāvēju, dziedāju augstajā kalnā" vārdos. Tā ir četrus metrus augsta dziedošas sievietes figūra, veidota no gaiša metāla ar viegli mirdzošu virsmu, kas vizuāli atgādina sudrabu. Skulptūras pamatne veidota no granīta, kurā veidotie dekoratīvie raksti simbolizē dziesmu kamolu.

foto: Publicitātes foto

Mākslas darba autore norādīja, ka tautumeitu atainojusi kā jaunu mūsdienīgu sievieti - stipru garā un skaistu dvēselē, kas iznesta ārpus vēsturiskā laika un kas ceļ, veido un cildina sevi un savu nākotni.

foto: Publicitātes foto

"Figūras plastiskais veidojums simbolizē dzīves enerģiju, kas sakņojas tautas gēnos, folklorā un simtiem gadu koptās dziedāšanas tradīcijās," stāstīja māksla darba autore Šilova.

foto: Publicitātes foto

Darbs skulptūras izveidē ilga 12 mēnešus. Projekta realizācijas gaitā tēlniece sadarbojās ar arhitekti Kristīni Pudisti.

foto: Publicitātes foto
Tēlniece Olga Šilova pie savas skulptūras.

Skulptūras mākslinieciskā iecere bija atzinīgi novērtēta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2019.gadā rīkotajā metu konkursā "Mākslinieciski augstvērtīga vides objekta izveide Jūrmalā".

Tēmas