foto: Publicitātes foto
Ar Brendas Jansones izstādi "Stigma zem dermas" atklās mākslas notikumu telpu "Brīvība"
Caur ādu, matiem un tetovējumiem izstādē tiek pētīts skatījums uz cilvēka ķermeni, to ietverošās stigmas un attieksmes.
Kultūra
2021. gada 30. septembris, 14:55

Ar Brendas Jansones izstādi "Stigma zem dermas" atklās mākslas notikumu telpu "Brīvība"

LETA

Līdz ar mākslinieces Brendas Jansones izstādes "Stigma zem dermas" atklāšanu un Elizabetes Balčus performanci šodien plkst.18 durvis vērs mākslinieces Katrīnas Neiburgas kūrētā mākslas notikumu telpa "Brīvība", kas atrodas Brīvības ielā 40, Rīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja interneta žurnāla "Satori" redaktors Andrejs Vīksna, Jansones darbu sēriju "Stigma zem dermas" veido dažādi objekti - no dzīva cilvēka miesas noņemtā formā radīts mākslīgs, sintētisks silikona apjoms, kurā tetovēšanas adatas radītus zīmējumus aizvieto ar adatu implantēti cilvēka mati, saglabājot hiperreālu līdzību ar oriģinālu. Caur ādu, matiem un tetovējumiem izstādē tiek pētīts skatījums uz cilvēka ķermeni, to ietverošās stigmas un attieksmes.

Līdzās Brendas izstādei telpas otrajā stāvā tiks izrādīts "Brick bāra seriāls", kura autori ir "Golfclayderman", Pēteris Ķimelis, Dāvis Kaņepe, Ivars Grāvlejs, "SRSRT", Evelīna Vida, Andrē Vida un Katrīna Neiburga.

Pēc Vīksnas paustā, ideja par "Brīvību" radusies pēc pandēmijas laikā pieredzētā kultūras un sociālās dzīves izsīkuma ar vēlmi rīkot kultūras notikumus brīvā, neformālā, institucionāli nenoslogotā un atvērtā formā. Notikumu producēšanā piedalās interneta žurnāls "Satori" un Henriks Eliass Zēgners, grafiskā dizaina autors ir Aleksandrs Breže, tehniskais producents - Aleksejs Beļeckis.

Izstāde būs skatāma līdz 28.oktobrim. Mākslas notikumu telpas "Brīvība" darba laiks paredzēts plkst.15 līdz 20 no trešdienas līdz sestdienai. Atklāšanas apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.