Kultūra
2020. gada 26. maijs, 10:06

Tiešraidē varēs noskatīties "Dirty Deal Teatro" divus jaunus viencēlienus - "Džeks Uzšāvējs" un "Ludzas kadriļa"

LETA

"Dirty Deal Teatro" aicina šovakar tiešraidē noskatīties divus jaunradītus viencēlienus - dramaturģes Justīnes Kļavas lugu "Džeks Uzšāvējs" un Klāva Meļļa darbu "Ludzas kadriļa", pavēstīja teātra pārstāve Māra Uzuliņa.

Pēc viņas paustā, dramaturgi jau ilgi pirms pandēmijas tika aicināti domāt par mūsdienu cilvēkiem, kuros ieraugāma vara, kas nākusi no viņu un viņu vecāku pieredzēm, dzīvojot Padomju Savienībā.

Kļavas komēdija "Džeks Uzšāvējs" notiek mazpilsētas policijas iecirknī, kur divi jauni izmeklētāji, ņemot talkā kailu dibenu fotogrāfijas, cenšas atrisināt kādu absurdu noziegumu. Luga ir mēģinājums noskaidrot, kā aizvainojums, bailes un alkas pēc mīlestības un atzinības neapzināti ietekmē indivīda piesliešanos tai vai citai uzskatu sistēmai, norādīja Uzuliņa.

Savukārt, Meļļa "Ludzas kadriļa" ir gandrīz drāma, kas norisinās starp diviem attiecību sarežģījumos nonākušiem jauniešiem. Tas ir darbs par mīlas krīzēm, attiecību revolūcijām un par patriotismu, kā sacītu prezidents Levits - valstsgribu. Arī par to, vai un cik lielā mērā ir jēga koķetēt ar tādu izteiksmes līdzekli kā pavisam vienkāršs un klajš tiešums, uzsvēra teātra pārstāve

Diptihu tiešsaistes platformā "Zoom" iedzīvinās režisore Paula Pļavniece kopā ar aktieriem Anci Strazdu, Ivaru Krastu, Agri Krapivņicki un Jāni Kroni. Scenogrāfiju veidojis Krišjānis Elviks. Skatītājus virtuālajā telpā uzņems komiķis Rūdolfs Kugrēns.

Abas izrādes norisināsies šovakar, 26.05., tiešsaistes platformā "Zoom" no pulksten 19.00. Pēc izrādēm skatītājiem būs iespēja iesaistīties diskusijā ar radošo komandu. Skatītāju pieslēgšanās norisei ar video vai aktīva iesaistīšanās procesā nav obligāta.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "bezrindas.lv". Uz abām izrādēm būs derīga viena iegādātā biļete.