foto: Publicitātes foto
Maskavā atvērts restorāns Y paaudzei
Dzīvesstils
2019. gada 18. septembris, 07:27

Maskavā atvērts restorāns Y paaudzei

Pastaiga

Kā zināms, Maskava ir metropole, kur vērienam nav griestu un ambīcijām arīdzan. Katrā ziņā grūti iedomāties vēl kādu pilsētu, kas bez liekas pieticības atvērtu restorānu nevis kādai interešu jomai, gastronomiskajai nišai utt., bet uzreiz veselai paaudzei.

Jaunais The Y, kura interjeru veidojusi Ņujorkas dizaina studija Asthetíque, ir oficiāls gastronomiskais galamērķis mileniāļiem, kurus dēvē arī par Y paaudzi.

Divstāvīgais ēstuvju komplekss atrodas nesen strauju attīstību piedzīvojušajā Hamovņiku rajonā un izmanto vides doto iespēju izspēlēt kontrastu starp dzīvi aiz loga un skatuvi, kur Y paaudze jūtas kā zivs ūdenī.

Bohēmiskais 70. gadu estētikas un franču bistro simbiozes interjers ir kā palienēts no Vesa Andersona filmas. Telpu labirintā valda virtuozi režisēta ģeometriska simetrija, kas tai piešķir pulsējošas dzīves vibrāciju un ritmu, starp pasteļtoņiem dramatiski uzdzirkstī kāds košākas krāsas akcents.

Sienas rotā botānikas tēmai veltīti gleznojumi (kaut atsevišķi tās eksemplāri patērē uz nebēdu, paaudzei kopumā rūp pasaules nākotne), cēlkoksne, marmors un pulētais betons, kas klāj grīdas, saspēlējas ar pulēta koka sienu paneļiem. Interjeru eleganti papildina mēbeļu samts un misiņa apdares detaļas.

The Y zem viena jumta mīt kafejnīca, privātās un publiskās restorāna telpas un bārs. Un, kas nav mazsvarīgi, tas ir draudzīgs arī mileniāļu mazuļiem.

Malaja Pirogovskaja 8

Tēmas