foto: Publicitātes foto
Otto Zitmanis jaunākajā izstādē rāda mūsdienu sabiedrības vēlmi raiti slīdēt pa noliktu līkni
Otto Zitmanis darbnīcā.
Kultūra
2019. gada 8. augusts, 16:03

Otto Zitmanis jaunākajā izstādē rāda mūsdienu sabiedrības vēlmi raiti slīdēt pa noliktu līkni

Pastaiga

Šā gada 15. augustā plkst 19:00 galerijā LOOK! Ģertrūdes ielā 62, tiks atklāta mākslinieka, gleznotāja Otto Zitmaņa personālizstāde “Kopības sajūta. Atstājiet ziņu pēc pīkstiena”, Pastaiga.lv informē galerijas pārstāvji.

Šai izstādei veltītajos darbos uzmanība vērsta uz mūsdienu sabiedrības vēlmi raiti slīdēt pa noliktu līkni, nevienu diži netraucējot un vācot arvien vairāk atkarīgos.

Darbos rotaļīgais kontrastē ar izvēlēto tēmu nopietnību - personīga viedokļa nonivelēšanu, sabiedrības uzspiestu uzskatu, ka pasaules vienotā virzība zina savu risinājumu.

Atrašanās ārpus šī globālā sastāva, indivīdam rada izraidītā sajūtu, nepiederīgu vispārējai plūsmai. Tā cenšas viņu iesūkt savā kustībā dažādās sabiedrības tendenču nogurdinošās niansēs, padarot par vienotas domas nesēju vai atbalstītāju, skaužot iespēju lemt pašam.

Otto Zitmanis ir mācījies Jāņa Rozentāla mākslas vidusskolā un 2004. gadā absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu. Krāsu kontrasti, dramatiski piesātināti ķermeņu attēlojumi un oriģināls ironijas piejaukums piesaistījis Otto lielu uzmanību un augstu novērtējumu mākslas pasaulē jau no
karjeras pirmsākumiem. Viņš ir pierādījis sevi ar vairākām personālizstādēm Latvijā un neskaitāmām grupu izstādēm arī ārpus tās robežām. Viņa darbi ir iekļauti LNMM kolekcijā un lielākajās privātkolekcijās Latvijā un citur pasaulē.

Izstāde būs skatāma no 16. augusta līdz 7. septembrim galerijā ‘’LOOK!’’ Ģertrūdes ielā 62 Rīgā.
Darbalaiks: 13:00 – 19:00 no otrdienas līdz piektdienai, 13:00 – 17:00 sestdien.

Tēmas