foto: AP/Scanpix
"Chanel" un "Fendi" piemiņas pasākumā Parīzē godina Karlu Lāgerfeldu
2019. gada 21. jūnijs, 14:28

"Chanel" un "Fendi" piemiņas pasākumā Parīzē godina Karlu Lāgerfeldu

Pastaiga

Parīzē franču modes nams "Chanel" un itāļu modes nams "Fendi" kopējā pasākumā godinājuši dizainera Karla Lāgerfelda piemiņu. Modes korifejs aizsaulē devās šā gada februārī. Ceturtdienas pēcpusdienā notikušo pasākumu "Karl for Ever" režisējis teātra un operas režisors Roberts Karsens (Carsen), raksta fashionista.com.

Pasākums notika Parīzes "Grand Palais" - vietā, kurā tik daudz kolekciju savulaik izrādīja mūžībā aizgājušais modes mākslinieks.

"Grand Palais" sienas sedza milzīgas dizainera fotogrāfijas, savukārt skatuve bija rotāta melni sarkanos un baltos toņos, šādi veidojot vizuālu atsauci uz Lāgerfelda kabinetu. Viesi tika aicināti ieņemt vietas uz zālē mozaīkas veidā izkārtotiem melniem un baltiem krēsliem. 

Godināt Lāgerfelda piemiņu bija ieradušās modes pasaules slavenības - supermodeles Klaudija Šīfere, Džidži Hadida un Anja Rubika, dizaineri Tomijs Hilfigers un Stella Makartnija, modes žurnālu redaktori Anna Vintūra un Stīvens Gans.

foto: AFP/Scanpix

Pasākumā piedalījās arī dizainera draugi no mūzikas un kino pasaules. Uz skatuves kāpa arī aktrises Tilda Svintone un Fanija Ardāna, kā arī modele Kara Delavinja.

foto: AFP/Scanpix

Pastaiga.lv jau ziņoja, ka 85 gadus vecā Karla Lāgerfelda dzīvība izdzisa Parīzes slimnīcā šā gada 19. februārī.

Karla Lāgerfelda piemiņas pasākums "Karl for Ever" un tā viesi

gallery icon

Modes leģenda Karls Lāgerfelds (1933-2019)

gallery icon

Karla Lāgerfelda kaķene Čupete

gallery icon