foto: Olya Sun Roz
Atklās jaunu mākslas galeriju Rīgas centrā - LOOK!
2019. gada 21. maijs, 08:29

Atklās jaunu mākslas galeriju Rīgas centrā - LOOK!

Pastaiga

24. maijā plkst. 19.00 Rīgā, Ģertrūdes ielā 62 tiks atklāta jauna mākslas telpa LOOK!. Izstāžu ciklu atklājot ar latviešu skulptora Mark Sun Roz personālizstādi Make Sculpture Great again!. Izstāde būs skatāma līdz 15. jūnijam.

Marks Sun Roz ir jauns tēlnieks no Latvijas, kurš šobrīd turpina maģistra studijas Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības katedrā. Viņa darbi ir izcils laikmetīgās skulptūras attēlojums, kuru pamatā ir labi zināmi grafiskie tēli, pilni ironijas un humora.

"Es nepārtraukti esmu jaunu metožu un tehniku meklējumos, taču es uzaugu Nickelodeon, PlayStation un McDonald's ērā, šie digitālie personāži dabīgi integrējušies manos darbos un es necenšos no tā izvairīties, tieši otrādi, tos kultivēju un cildinu. Pārsvarā es veidoju darbus bez konkrēta vēstījuma, bet gan uzticos savai radošajai intuīcijai un meistarībai, lai radītu jaunus darbus", stāsta mākslinieks. 

foto: Olya Sun Roz

Mākslinieks ciena un mīl mūsdienu moderno pasauli, visas tās daudzveidīgās prizmas un, iedvesmojoties no dinamiskās ikdienas vides, to visu iemūžina savā jaunradē, lai vienkārši pasmietos, vai tieši otrādi - to izceltu.

Izstāde skatāma no 24. maija līdz 15. jūnijam galerijā ''Look!''. Darba laiks otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien un sestdien no pulksten 13.00 līdz 20.00.