foto: LETA
Lipkes memoriāla direktorei Lolitai Tomsonei pasniedz "Latvijas PEN" balvu
Žaņa Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone.
Dzīvesstils
2019. gada 3. maijs, 11:14

Lipkes memoriāla direktorei Lolitai Tomsonei pasniedz "Latvijas PEN" balvu

LETA

Rakstnieku biedrības "Latvijas PEN" balvu par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā vai diskriminēto grupu atbalstīšanā 2019.gadā nolemts piešķirt Žaņa Lipkes memoriāla direktorei Lolitai Tomsonei, informēja organizācija.

"Latvijas PEN" balva tika nodibināta 18.martā organizācijas gadskārtējā kopsapulcē. "Latvijas PEN" balvu nolemts piešķirt par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā vai diskriminēto grupu atbalstīšanā. "Latvijas PEN" balvas mērķis ir popularizēt konkrētās personas darbību un vārda brīvības aizstāvību kā nozīmīgu darbu.

"Balvu Tomsone iegūst par nerimstošu aktivitāti sieviešu tiesību aizstāvēšanā, protesta akciju organizēšanu un iedvesmošanu, kuru rezultātā netika veikti sieviešu pašnoteikšanos ierobežojoši grozījumi Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, par enerģisku līdzorganizēšanu kustībā, kas iestājas pret nevajadzīgu koku izciršanu "Par kokiem Rīgā", kā arī par to, ka ar savu darbību atjaunojusi sociālās atmiņas taisnīgumu, organizējot pasākumus Latvijas teritorijā nogalināto ebreju un citu holokaustā cietušo iedzīvotāju piemiņai," teikts organizācijas paziņojumā.

Pirmo "Latvijas PEN" balvu veidojis mākslinieks Ivars Drulle.