foto: AFP/Scanpix
Lietuvas operdziedātāja Asmika Grigorjana ieguvusi Starptautisko operas balvu
2016.gadā Asmika Grigorjan tika atzīta par gada labāko jauno operdziedātāju.
Dzīvesstils
2019. gada 30. aprīlis, 17:10

Lietuvas operdziedātāja Asmika Grigorjana ieguvusi Starptautisko operas balvu

Jauns.lv / LETA

Pazīstamā Lietuvas operdziedātāja, soprāns Asmika Grigorjana šogad ieguvusi Starptautisko operas balvu kā gada labākā soliste, vēsta "Operawire.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šo opermākslas godalgu, kas tiek salīdzināta ar "Oskaru" kino pasaulē un šogad tiek pasniegta septīto gadu, Grigorjana saņem jau otro reizi - 2016.gadā viņa tika atzīta par gada labāko jauno operdziedātāju.

Kā gada labākais solists šoreiz godalgots amerikāņu tenors Čārlzs Kastronovo.

Par labāko jauno operdziedātāju atzīta Šveicē dzimusī mecosoprāna balss īpašniece Marina Vioti, bet balvu par mūža ieguldījumu saņēmusi leģendārā amerikāņu operas māksliniece, soprāns Leontīne Praisa.

Par gada labāko diriģentu starptautiskā žūrija atzinusi vācu diriģentu Marku Albrehtu.

Armēņu tenora Gehama Grigorjana un lietuviešu soprāna Irēnas Milkevičūtes meita Asmika Grigorjana Starptautisko operas balvu saņēmusi par Salomes lomu itāļu režisora Romeo Kastelluči veidotajā Riharda Štrausa operas "Salome" iestudējumā, kas pērn tika izrādīts Zalcburgas festivālā.

Starptautisko operas balvas ceremoniju rīko 2012.gadā Londonā dibinātais Operas balvas fonds sadarbībā ar žurnālu "Opera Magazine". Uzvarētājus nosaka prominenta starptautiskā žūrija, kurā darbojas kritiķi, teātru un festivālu vadītāji no visas pasaules.