foto: Rob Latour/REX/ Vida Press
24 gadus vecā Sērša Ronana izbauda, ka viņu mēdz salīdzināt ar mūsdienu Merilu Strīpu
Saoirse Ronan
Cilvēki
2019. gada 4. februāris, 07:45

24 gadus vecā Sērša Ronana izbauda, ka viņu mēdz salīdzināt ar mūsdienu Merilu Strīpu

Zane Dzene

Pastaiga

Zilacainās Sēršas Ronanas, kuras vārds ‘Saoirse’ īru valodā nozīmē brīvība, karjeras īsais rezumē ir apbrīnojami ietilpīgs – tikai 24 gadi un jau trīs nominācijas Oskaram.

Sērša nospēlējusi virkni lomu dažādu žanru filmās, un nevienā no tām nav likusi vilties. Tēlošanas talants šai Bronksā dzimušajai īru aktieru meitai, kuras bērnība aizritēja Dublinā, ir asinīs.

Pavisam jaunu skatītāji viņu iepazina televīzijā, tad sekoja lielais ekrāns, turklāt uzreiz ar panākumiem – filma Piedošana Sēršu iekļāva starp Oskara nominantiem, kaut viņai bija tikai 13. Triumfālos panākumus turpināja filmas Dārgie pīšļi (2009.), Bruklina (2015., nominācija Oskaram) un Lady Bird: Laiks lidot (2017., nominācija Oskaram).

Šogad pirmizrādi svinēja pēc Čehova darba motīviem uzņemtā drāma Kaija, un janvārī uz lielajiem ekrāniem nonākusi vēsturiskā drāma Marija, Skotijas karaliene, kurā viņa atveido galveno lomu (aplausi jau skan!). Turklāt filmēšanas laikā viņa un skotu aktieris Džeks Loudens kļuvuši par pāri.

Aktrisi uzteic par prasmi attēlot dažādus akcentus, 2016. gadā viņa debitēja Brodvejā, ir gan Īrijas, gan ASV pilsone, diezgan labi pārvalda cīņas mākslas. Amerikāņu klasikas Mazās sievietes ekranizācijā piedalīsies arī Timotejs Šalamē, un to režisē Grēta Gērviga. Šī trijotne bija atbildīga par filmu Lady Bird: Laiks lidot.

foto: Publicitātes foto
Filmā Lady Bird: Laiks lidot (2017)

Sērša ir Deivida Linča cienītāja un atzīst, ka viņas profesijas noslēpums ir vienkāršs: “Esi tā persona, kuru spēlē! Tā ir aktiermāksla. Tu izliecies, ka esi kāds cits.”

Viņa ir piedalījusies arī Eda Šīrana dziesmas Galway Girl videoklipā, kritizē medijus par klišejisku īru atveidošanu un izbauda to, ka viņu mēdz salīdzināt ar pašu Merilu Strīpu.