foto: Vida Press
Skaistums kā ierocis: Valters van Beirendonks aicina uz karu pret rasismu
Mode
2019. gada 17. janvāris, 07:49

Skaistums kā ierocis: Valters van Beirendonks aicina uz karu pret rasismu

Pastaiga

Dizainers Valters van Beirendonks neizvairās no sasāpējušiem jautājumiem. 2014. gada rudens/ziemas kolekcijā viņš aicināja uz karu pret rasismu, jo īpaši Krievijā (tas bija Soču ziemas olimpisko spēļu gads).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tērpus rotāja aborigēnu mākslas motīvi, bet modeļu galvas – milzīgas indiāniskas galvas rotas, uz kurām krievu un angļu valodā bija rakstīts: “Stop Racism!” Nepārprotams atgādinājums par kultūrām, kuras ir iznīcinājusi mūsdienu civilizācija, kā Krievijas ziemeļu apgabalos, tā visā pasaulē.

foto: Vida Press

Walter van Beirendonck 2015. gada rudens/ziemas kolekcijas skatē, kas notika tikai divas nedēļas pēc teroristu sarīkotās apšaudes franču satīriskā laikraksta Charlie Hebdo birojā, Beirendonks atbildēja uz asiņaino uzbrukumu, uz caurspīdīgas tunikas rakstot: “Pārtrauciet terorizēt mūsu pasauli!”

foto: Vida Press

Šis sauklis bija aktuāla atbalss no dizainera 2006. gada rudens/ziemas kolekcijas Stop Terrorising.

Savukārt citi vēstījumi –  “Warning: Explicit Beauty” (Brīdinām: neapšaubāms skaistums), “Demand beauty” (Pieprasiet skaistumu) – pauda dizainera viedokli, ka vienīgais ierocis pret terorisma šausmām ir skaistums, kas var glābt pasauli.

foto: Vida Press

“Mums ir nepieciešams un ir tiesības sev apkārt redzēt skaistas lietas,” tā savus cīņas paņēmienus komentēja dizainers.

foto: Vida Press