foto: Publicitātes foto
Rīgas modes nedēļas laikā notiks bezmaksas lekcija par jaunākajām tehnoloģijām modes biznesā
Lekciju “Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma” aicināti apmeklēt modes dizaineri, modes nodaļu studenti, blogeri un citi ar modi saistītie profesionāļi, kā arī ikviens interesents.
Mode
2018. gada 13. marts, 11:37

Rīgas modes nedēļas laikā notiks bezmaksas lekcija par jaunākajām tehnoloģijām modes biznesā

Jauns.lv

20. martā, Rīgas modes nedēļas ietvaros, Latvijas Mākslas akadēmijas telpās norisināsies Baltijas modes federācijas organizētā bezmaksas lekcija “Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma”, kuru apmeklēt tiek aicināti modes nodaļu studenti, dizaineri, blogeri un ikviens interesents, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāji. Lekciju vadīs blockchain un modes industrijas speciālisti no ASV un Ukrainas. Semināra darba valodas - angļu un krievu.

"Digitālās vides attīstība mūsdienās ir ļoti strauja, un tās jaunākas tehnoloģijas tiek pielietotas dažādās biznesa jomās, tajā skaitā arī modes industrijā," stāsta Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova. "Blokķēdes tehnoloģija un mode – kas gan kopīgs varētu būt šīm divām šķietami nesaderīgām koncepcijām? Šajā Rīgas modes nedēļas sezonā esam uzaicinājuši Fashion Coin (latv. val. - modes monēta) radītājus no Ukrainas, kuri pastāstīs par ideju pielietot blokķēdes tehnoloģiju modes industrijā."
 
Baltijas modes federācija lekciju “Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma” aicina apmeklēt modes dizainerus, modes nodaļu studentus, blogerus un citus ar modi saistītos profesionāļus, kā arī ikvienu interesentu, lai noskaidrotu ko vairāk par jauno Fashion Coin modes “ekosistēmu”, kura ir pamatota uz peer-to-peer (p2p) principiem.

Lekciju vadīs trīs blockchain un modes industrijas speciālisti: Anna Kareņina, veiksmīgā ukraiņu modes zīmola "Anna K" dizainere, kas tika iekļauta Forbes 30 Under 30 sarakstā kā veiksmīgākā jauna dizainere 2017.gadā, Fashion Coin idejas un jaunās modes sistēmas autore (Ukraina); Kazbeks Bektursunovs, LMG Group izpilddirektors un Kiev Fashion Days dibinātājs (Ukraina), kā arī Eddie Mullon, Fashion GPS dibinātājs un Launchmetrics līdzdibinātājs (ASV).
 
Lekcijas galvenie mērķi ir iepazīstināt ar esošās modes sistēmas galvenajām problēmām un krīzes situācijām, piedāvāt risinājumus ekonomikas reālajā sektorā, izmantojot vismodernākās tehnoloģijas un risinājumus. Lekcijā tiks runāts arī par to, kādēļ šodienas modes sistēma ir novecojusi, kā arī par modes sistēmas ieguvumiem līdz ar Fashion Coin ieviešanu. Tāpat lektori stāstīs par jauno projektu – Blockchain Fashion Week, par kura daļu kļūs RIGA FASHION WEEK, un kura ietvaros tiks atalsītas dizaineru kolekcijas tirdzniecībai Fashion Coin platformā. Sadarbības ar Blockchain Fashion Week ietvaros gaidāmajā Rīgas modes nedēļā, kura norisināsies no 19. līdz 23. martam, tiks prezentēta ukraiņu zīmola Anna K 2018./2019.g. rudens/ziemas kolekcija.
 
Lekcija “Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma” notiks šī gada 20. martā, Latvijas Mākslas akadēmijā, K2 ēkā, Kalpaka bulv. 13, Rīgā, plkst. 15:00. Lekcijas valodas – angļu un krievu. Ieeja bez maksas.
 
Vairāk informācijas par Blockchain Fashion Week un Fashion Coin ekosistēmu: https://coin.fashion/.