Latviskā virtuve: ko droši ēst, bet no kā labāk turēties pa gabalu?
foto: Shutterstock
Runā speciālists

Latviskā virtuve: ko droši ēst, bet no kā labāk turēties pa gabalu?

"100 Labi padomi Par veselību"

Mums patika un joprojām patīk labi paēst. Lūk, neliels ieskats, kas latviešu virtuvē ir vērtīgs un ko būtu vērts aizvietot ar citiem ēdieniem.

Ko tad ēd “īstie” latvieši? Vai tikai kartupeļus ar karbonādēm, kam uzzīmēta majonēzes restīte? Ir vairāki iecienīti ēdieni, kas latviešu virtuvē bijuši jau krietnu laiku un, šķiet, tik ātri nepazudīs. Uztura speciāliste Eva Kataja sniedz nelielu ieskatu, kas šajos ēdienos vērtīgs un kas varbūt nav tik vērtīgs, taču ļauj jums pašiem vērtēt, ko savā ēdienkartē atstāt, bet no kuriem ēdieniem būtu laiks atvadīties.

Visi ēdieni, par kuriem ir runa, ir gana sātīgi un nodrošina daudz enerģijas. Ja to daļēji izdodas iztērēt, tad nav jāraizējas, bet, ja sātīgi ēdieni tiek baudīti vairākas reizes dienā un fiziskās slodzes trūkst, tad problēmas ar veselību ir gandrīz vai garantētas.

Nākamā lapa: Pankūkas