foto: scanpix
“Esmu ļauna, es to izdarīju!” – atrasti jauni pierādījumi pret medmāsu, kura nogalināja 7 zīdaiņus Lielbritānijas slimnīcā
Apsūdzētā, 32 gadus vecā Lūsija Letbija.
Dzīvības loterija
2022. gada 13. oktobris, 18:25

“Esmu ļauna, es to izdarīju!” – atrasti jauni pierādījumi pret medmāsu, kura nogalināja 7 zīdaiņus Lielbritānijas slimnīcā

Jauns.lv

Medmāsa no Lielbritānijas - Lūsija Letbija - tiek apsūdzēta par septiņu zīdaiņu slepkavību Česteras grāfienes slimnīcā, jaundzimušo nodaļā laikā no 2015. līdz 2016. gadam. Tāpat medmāsai izvirzītas apsūdzības par 10 bērnu slepkavības mēģinājumu. Kopā Lūsijai Letbijai izvirzītas 22 apsūdzības, vēsta BBC. 

Tiesā Lūsija Letbija savu vainu noliegusi, taču zvērināto rīcībā nonākusi medmāsas rakstīta lapiņa, kurā viņa atzīstas savā ļaunumā. Tajā teikts: “Es neesmu pelnījusi dzīvot. Es viņus nogalināju tīšām, jo neesmu pietiekami laba!”. 

Kopā ar atrasto piezīmi medmāsas dzīvoklī atrasti vēl citi rakstiski pierādījumi viņas nežēlīgajām darbībām. Viena no zīmītēm vēstīja: "Es esmu ļauna, es to izdarīju!”.

Tiesas sēde Mančestras tiesā turpinās jau ceturto dienu. Atklājies, ka medmāsa zīdaiņus nogalinājusi, injicējot tiem insulīnu vai gaisu. “Līdz 2015. gada janvārim jaundzimušo mirstības statistika Česteras grāfienes slimnīcas neonatālajā nodaļā bija salīdzināma ar citām līdzīgām nodaļām. Tomēr nākamo aptuveni 18 mēnešu laikā ievērojami pieauga mirušo zīdaiņu skaits,” tiesā uzsvēra prokurors Niks Džonsons.

Nāves pieaugumu skaitu pamanījuši slimnīcas konsultanti. Pēc cēloņa meklēšanas, ko viņiem neizdevās atrast, konsultanti pamanīja, ka neizskaidrojamajiem nāves gadījumiem bija viens kopsaucējs, proti, bērnus aprūpējusi viena medmāsa – Lūsija Letbija. 

Prokuratūra apgalvo, ka vienīgais pamatotais secinājums, ko var izdarīt no pierādījumiem, ir tāds, ka kāds apzināti šos bērnus indēja ar insulīnu. Džonsons sacīja, ka cukura līmenis viņu asinīs pazeminājās līdz bīstamam līmenim.

Prokurors sacīja, ka neviens pat nevarētu iedomāties, ka kāds varētu mēģināt nogalināt jaundzimušos bērnu nodaļā. Ir ļoti ierobežots cilvēku skaits, kas tiek iekšā šajā nodaļā.