foto: ekrānuzņēmums no video
Priecīga diena "Vaivaros" - karā kājas zaudējušais ukraiņu karavīrs jau brauc ar velosipēdu
Viens no smagi savainotajiem Ukrainas karavīriem jau brauc ar velosipēdu
Dzīvības loterija
2022. gada 28. septembris, 19:50

Priecīga diena "Vaivaros" - karā kājas zaudējušais ukraiņu karavīrs jau brauc ar velosipēdu

Jauns.lv

Ar priecīgu notikumu sociālajos tīklos dalījies Nacionālais rehabilitācijas centrs (NRC) "Vaivari", kur ārstējas vairāki Ukrainā kara laukā smagi savainotie karavīri.

"Šodien Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari priecīga diena. Viens no Ukrainas karavīriem, kas šobrīd ārstējās Vaivaros, un kurš Krievijas izraisītajā karā Ukrainā bija guvis smagas traumas un abas kājas tika amputētas, šodien pirmo reizi izbrauca ar velosipēdu," teikts ierakstā. "Viņš pierādīja, ka var dzīvot tālāk un līdzvērtīgi iekļauties ikdienas dzīvē arī ar kāju protēzēm."

Protēzes izgatavotas Vaivaru Ortozēšanas un protezēšanas centrā. Šīs gan ir tikai testa protēzes un šobrīd tiek gatavotas pastāvīgās protēzes, norāda NRC "Vaivari". 

"Ārsti, fizioterapeiti un protēžu speciālisti kopā ir strādājuši pie tā, lai pacients var pilnvērtīgi atgriezties dzīvē. Šī ir priecīga diena visam personālam! Paldies pacientam par nenogurstošo darbu un stipro gribasspēku un paldies visiem kolēģiem par sadarbību. Slava Ukrainai!" pauž NRC "Vaivari".

Šobrīd Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" ārstējas 12 Ukrainas karā cietušie.

Kopumā kopš augusta Ārlietu ministrijas (ĀM) organizētajā projektā centrā ārstējušies 38 pacienti. Cietušajiem bijušas šautas brūces, amputācijas, galvas traumas un citas kara laukā iegūtas traumas.