Uzkoda, kas samazina demences risku un pagarina dzīvi par pieciem gadiem
foto: Shutterstock
Esi vesels

Uzkoda, kas samazina demences risku un pagarina dzīvi par pieciem gadiem

Jauns.lv

Pētījumi liecina, ka vīnogu lietošana uzturā var samazināt demences risku un pagarināt mūžu par pieciem gadiem, vēsta “News.com”. 

Vairākos pētījumos, kas publicēti žurnālā "Foods", secināts, ka šo ogu lietošana uzturā var pozitīvi ietekmēt jūsu veselību.
Ir zināms, ka vīnogas ir bagātas ar vielām, kas veicina labo zarnu baktēriju veidošanos un pazemina holesterīna līmeni. Tās satur arī lielu daudzumu antioksidantu, kas var samazināt daudzu slimību, kā arī vēža risku. 

Antioksidanti aizsargā organismu no brīvajiem radikāļiem, piesārņojuma, UV starojuma un cigarešu dūmu iedarbības. Pētnieki ir atklājuši, ka vīnogās esošie antioksidanti aizsargā smadzenes no demences attīstības, uzlabojot nervu šūnu darbību.

Kādā citā pētījumā konstatēts, ka vīnogu lietošana uzturā var arī samazināt aknu taukainās slimības risku un var pagarināt dzīves ilgumu par pieciem gadiem. 

Vīnogas faktiski maina gēnu ekspresiju, skaidro farmācijas profesors, kurš ir vairāk nekā 600 zinātnisko pētījumu autors.