foto: Ekrānuzņēmums no TikTok video.
Māmiņas stāsts šokē TikTok lietotājus: “Manī aug cista, kurai ir zobi un mati”
2022. gada 9. februāris, 12:40

Māmiņas stāsts šokē TikTok lietotājus: “Manī aug cista, kurai ir zobi un mati”

Jauns.lv

Mamma, kura sociālajā vietnē TikTok izmanto pseidonīmu @sandwitchbread, īsā videoklipā dalījusies ar savu “medicīnas brīnumstāstu”, kuru paguvuši noskatīties jau teju 2 miljoni cilvēku visā pasaulē, ziņo portāls "The Independent".

Tiktokere un divus gadus veca puisēna mamma pēc dēla piedzimšanas piedzīvojusi neizskaidrojamas sāpes un patoloģisku asiņošanu. Veicot ultrasonogrāfijas izmeklējumu, atklājies, ka sievietei izveidojusies olas izmēra dermoīda cista jeb teratoma (no latīņu valodas – monstrs), kas veidojas no embrionālajiem audiem un var saturēt taukaudus, matus, kaulu un skrimšļu fragmentus. 

Teratoma ir iedzimts labdabīgs audzējs, bet tas aug un attīstās ļoti lēni, tāpēc var tikt atklāts novēloti. Ultrasonogrāfija ir galvenā diagnostikas metode. Tieši tā palīdz noteikt cistas lielumu un veidu, un palīdz plānot turpmāku darbības taktiku.  

Lai gan tiktokere stāsta, ka cista izveidojusies viņas dzemdē, tās visbiežāk sastopamas olnīcās un ir nekaitīgas, taču nepieciešama ķirurģiska izņemšana. 

“Jau apmēram divus gadus manī aug cista, kas satur mana dēla zobu un matu daļiņas,” TikTok saviem sekotājiem norādījusi sieviete. Turklāt viņa pat dalījusies ar cistas attēliem, kas īpaši "uzrunājuši" videoklipa skatītājus. 

@sandwitchbread The movie teeth irl. i can’t wait for surgery, Im gonna keep them in a wet specimen jar. #dermoidcyst #dermoidovariancyst #cyst #gyno #teeth ♬ original sound - page

 

Tēmas