foto: unsplash.com
Pieci vienkārši veidi, kā ātri samazināt stresu
Esi vesels
2021. gada 16. oktobris, 07:17

Pieci vienkārši veidi, kā ātri samazināt stresu

"100 Labi padomi Par veselību"

Šķiet, stress ir viena no visbiežākajām ķermeņa reakcijām, ar ko nākas sastapties mūsdienu cilvēkam un kas nelabvēlīgi ietekmē veselību.

Zinātnieki izpētījuši, kādas vienkāršas metodes palīdz ātri atbrīvoties no stresa.

  • Apskaujiet kādu, ko mīlat. Apskāvieni vairo oksitocīnu, tā saukto miera un mīlestības hormonu organismā, un tas ļauj samazināt asinsspiedienu, kam stresa laikā ir tendence paaugstināties.
  • Pasmaržojiet lavandu. Izpētīts, ka lavandas aromāts samazina stresa līmeni. Ja nav pieejama lavanda kā augs, izmantojiet lavandas ētersiko eļļu, ko var pievienot pa pilienam vannai vai roku krēmam, vai izmantot telpu aromatizēšanā, vai vienkārsi uzpilinat uz vates aplīša un ik pa laikam to paostīt.
  • Apēdiet gabaliņu tumšās šokolādes, kuras sastāvā ir vismaz 70% kakao. Tumšā šokolāde satur antioksidantus, kas ietekmē smadzeņu gamma viļņus, kuri atbild arī par stresa samazināšanu.
  • Piespiediet sevi pasmaidīt. Stresa laikā smaidīt nav ne mazākās vēlēšanās, taču, pat mākslīgs smaids var palīdzēt ķermenim atbrīvoties no stresa.
  • Nosnaudieties. Pietiek ar dažām minūtēm, lai organisms atslābinātos, bet naktī centieties atpūsties vismaz septiņas stundas.