foto: LETA arhīvs
RAKUS bijuši arī pret Covid-19 vakcinēto personu nāves gadījumi
RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.
2021. gada 14. septembris, 22:24

RAKUS bijuši arī pret Covid-19 vakcinēto personu nāves gadījumi

Jauns.lv

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) bijuši arī pret Covid-19 vakcinēto personu nāves gadījumi, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Šodienas jautājums" norādīja RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš akcentēja, ka šie gadījumi vēl jāizmeklē, bet mirušajiem bijušas ļoti nopietnas blakus slimības, kuras saasinājušās saslimšanas laikā. "Austrumu slimnīcā ir bijuši nāves gadījumi arī vakcinētiem pacientiem. Protams, šie gadījumi ir ļoti rūpīgi jāpēta, bet pirmie vērtējumi norāda uz ļoti nopietnām blakus slimībām, kurām pa virsu uzslāņojusies šī infekcija."

Viņš skaidro, ka šis vīruss pacientam ar vairākām slimībām izjauc trauslo līdzsvaru. "Pacientam var būt Covid-19 simptomātika, kas nav tik ļoti izteikta, bet viņam pastiprinās šīs hroniskās slimības, kas izraisa tālāk dažādus medicīniskus notikumus, kas diemžēl var bēdīgi beigties."

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule apstiprināja, ka ir stacionētas arī vakcinētas personas.

Runājot par kopējo ainu, abi akcentēja personāla trūkumu. "Kas attiecas uz tehnoloģijām, tad slimnīcas šajā ziņā ir ļoti labi nodrošinātas. Gan diagnostikā, gan laboratorijā, gan ārstēšanā. Bet tas šaurais pudeles kakls neapšaubāmi ir personāls," bilda Plaudis, skaidrojot, ka šādu profesiju nevar apgūt īsā laikā.

Viņš arī uzskata, ka mediķi ir tā riska grupa, kurus vajadzētu revakcinēt, bet jāvadās pēc ekspertu lēmumiem.

Arī Cipule norādīja, ka "nav noslēpums, ka arī vakcinēti cilvēki saslimst." Viņa skaidroja, ka, ja mediķi saslims kaut vai vieglā formā, tad viņiem būs jādodas mājās, kas nozīmēs to, ka trūks personāla. "Tas var ietekmēt mūsu kaujas spējas. Tās var stiprināt, ja mums būtu šī trešā vakcīna," bilda Cipule.

Viņa arī akcentēja, ka sistēmai šobrīd esot liels slogs. "Tā nav vēl atguvusies no iepriekšējā viļņa. Mums tiek teikts, ka jābūt gataviem vēl lielākam pacientu skaitam, bet mēs redzam, ka nevaram tam būt gatavi."